Meny

Forskning: Sandstranden har mer bakterier enn vannet

Trodde du at du risikerte mer bakterier i vannet enn på sandstranden? Da må du tro om igjen, ifølge forskerne. Illustrasjonsfoto fra en rolig badestrand i Kina. Reuters / NTB scanpix.
Rekordvarme gir rekordtidlig start på badesesongen. Men vet du egentlig hvor på stranden det finnes flest bakterier?

Sommervarmen har for alvor inntatt store deler av Norge. Det har fått flere badenymfer til å trekke mot strendene og til å innlede en rekordtidlig badesesong. Men neste gang du legger håndkleet ditt ned i sanden og vurderer om du skal driste deg uti, så kan du tenke på dette, eller forsøke å la være:
Det kan finnes mellom 10 og 100 ganger mer bakterier i sanden enn i vannet.

Les også:  Bahamas har rosa strender

Det er i hvert fall konklusjonen til forskere ved Universitety of Hawaii i Manoa, som studerte bakterieinnholdet i sanden og i vannet ved flere sandstrender på Hawaii, skriver CBS.

Konklusjonen i studien er motsatt av den populære oppfatningen om at badevann er mer skittent enn selve stranden, på grunn av ekskrementer og forurensning.

Faktorer som fuktighet og mangel på lys pekes på som årsak til at bakteriene trives godt i sanden.

Les også:  Vilt, vakkert og turist-tomt

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus