Solid vekst i flytrafikken i Nord-Norge

<p>Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Flytrafikken ved Avinors flyplasser i Nord-Norge økte med over 4 prosent fra april i fjor til samme måned i år. Den samlede passasjerveksten ved Avinors flyplasser var på kun 0,1 prosent.

Antall passasjerer som reiser til og fra lufthavnene i Nord-Norge, fortsetter å øke kraftig. Både Tromsø lufthavn Langnes og Bodø lufthavn hadde en passasjervekst på over 4 prosent i april, mens antall passasjerer på de lokale lufthavnene i Nord-Norge økte med hele 9,1 prosent.

Les også: Avinor vil flytte Bodø lufthavn

Totaltallene for Avinors 46 lufthavner viser en vekst i innlandstrafikken på 2 prosent og en nedgang i utenlandstrafikken på 2,2 prosent.

– Trafikkveksten i april er påvirket av det faktum at påsken i år var i mars. Dette har en positiv effekt på antall innlandspassasjerer i april, mens effekten på utenlandspassasjerer er motsatt, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Til sammen har 15.183.423 passasjerer reist over Avinors lufthavner hittil i år, en økning på 2,1 prosent sammenlignet med fjoråret.

Les også: Flere fly over Norge gir økte inntekter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus