Verdens høyeste innebygde sklie åpner i London til sommeren

Den britisk-indiske kunstneren Anish Kapoor (t.v.) og den belgiske kunstneren Carsten Holler betrakter oppføringen av sklia ved ArcelorMittal Orbit i Queen Elizabeth Olympic Park i London.
Den britisk-indiske kunstneren Anish Kapoor (t.v.) og den belgiske kunstneren Carsten Holler betrakter oppføringen av sklia ved ArcelorMittal Orbit i Queen Elizabeth Olympic Park i London. Foto: Toby Melville / Reuters

I slutten av april ble billetter til det som gjør krav på å være verdens høyeste og lengste «tunnelsklie» lagt ut for salg i London.

Den 178 meter lange sklia åpner etter planen 24. juni, som del av attraksjonen ArcelorMittal Orbit Tower (114 meter). Skulpturen Orbit ble opprinnelig designet av Anish Kapoor i forbindelse med Sommer-OL i 2012, og har nå blitt omkranset med en lang sklie.

– Siden 1999 har jeg bygget en rekke sklier, både festet til bygninger og som står for seg selv. Men jeg har aldri tidligere bygget en sklie på et annet kunstverk, som i dette tilfellet, sier kunstneren Carsten Höller ifølge nettstedet Travel + Leisure.

Den nye kjempesklia har 30 ledd og 12 svinger, inkludert «skrusvinger». Sklia starter 73 meter over bakken, og brukerne vil nå hastigheter opp mot 24 kilometer i timen. Det tar 40 sekunder å skli hele veien ned.

Les også: Ny berg-og-dalbane gruser 10 verdensrekorder

Anlegget ligger like ved den olympiske stadion.

Sklia blir tilgjengelig for spenningssøkere over 1,3 meter og som veier under 149 kilo.

Det kostet 3,5 millioner pund (42 millioner kroner) å bygge sklia, og selskapet London Legacy Development Corporation håper dette skal være inntjent i løpet av fem år, melder BBC News.

Les også: – Det føltes som en berg- og dalbane

Billetten for voksne skal ligge på 17 pund (202 kroner), 12 for adgang til skulpturen Orbit og 5 for å skli ned. 15 pund (178 kroner) om man bestiller i forveien.

En liten billedserie:

Sklia under oppføring ved ArcelorMittal Orbit. Det nye fornøyelsesanhenget til Orbit-skulpturen er tegnet av den belgiske kunstneren Carsten Holler. Foto: Ben Stansall / Afp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus