Her kan du bli en sjelden turist:

Turiststrømmen til Moldova er nest minst i verden. Det bør du gjøre noe med

UENDELIGE VINMARKER, UENDELIGE VINKJELLERE: Moldova har mer å by på enn du skulle tro. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Moldova er et hyggelig bekjentskap og ligger nærmere enn du tror.

Fakta om Moldova:

Beliggenhet og areal: Moldova ligger mellom Ukraina og Romania og har ikke tilgang til sjøen. Arealet er 33.851 kvadratkilometer, under halvparten av Finnmark fylkes. Transdnjestr er en liten utbryterrepublikk Moldova har mistet kontrollen over. Russiske styrker er utplassert der.

Befolkning: Drøyt 3,5 millioner innbyggere. 520.000 har reist utenlands. Flerallet er moldovere som snakker rumensk, men landet har også russere, gaugazere og rumenere.

Mange moldovere har også rumensk eller ukrainsk pass.

Økonomi: Moldova er Europas nest fattigste land. Brutto nasjonalprodukt (BNP) per innbygger sank til 1740 amerikanske dollar (14.000 kroner) i 2015.

Korrupsjon: Moldova ligger sammen med Kosovo på 103. plass i organisasjonen Transparency Interntionals liste over korrupsjon, der nr. 1 på lista, Danmark har minst korrupsjon. Norge er på 5. plass. Som turist merker du ingenting til det.

Historie: Moldova var del av Romania i mellomkrigstida. Etter 2. verdenskrig ble landet innlemmet i Sovjetunionen. Fra 1991 ble landet selvstendig.

I 2001 ble landet ledet av kommunisten Vladimir Voronin, som gikk av etter opptøyer som krevde flere liv. Han sitter fortsatt i parlamentet, mens skiftende koalisjonsregjeringer siden da har kalt seg «Allianse for europeisk integrasjon».

I 2014 inngikk Moldova en assosiasjonsavtale med EU, noe som gjorde Russland rasende. Russland innførte importstopp for en rekke moldovske landbruksvarer og vin.

Komme dit: Det er ingen direkte flygninger fra Oslo til Chisinau. Flyselskapet Austrian kan greit ta deg dit via Wien, Lufthansa via München eller Turkish Air via Istanbul.

Overnatting: Chisinau og andre byer har mange hoteller, noen til svært rimelig penge. De aller beste hotellene koster det samme som et tilfeldig konferansehotell på Gardermoen.

Penger: 1 moldovsk lei koster 42 øre (mai 2016). Penger kan enkelt tas ut i minibank på flyplassen og inne i byen.

Visum og pass: Nordmenn trenger ikke visum for å reise til Moldova. Stapp passet i lomma og reis av gårde!

CHISINAU, MOLDOVA (ABC Nyheter): Jakter du på stedet der ingen andre turister finnes, så glem Langtvekkistan! Moldova er kun et steinkast unna.

I Sør-Europa finner du vesle Moldova dit bare 11.000 turister fant veien i 2014 ifølge Verdensbankens oversikt over turismen i all verdens land.

Moldova blir bare «slått» av den vesle øystaten Vanuatu med 1400 ankomster. Men først og fremst er landet verdt et besøk for sin hyggelige og avslappede stemning, ikke minst i hovedstaden Chisinaus parker, der lokalbefolkningen - store og små, ungdommer og gamle, koser seg.

Her kan du ta restaurantrunden til en latterlig lav penge. Men forvent ikke et yrende uteliv. Moldoverne er Europas nest fattigste folkeferd og de færreste har råd til å gå på restaurant.

Du, derimot, kan på de beste stedene få fenomenalt god mat, og ikke minst vin, og fremragende lokal avec til kaffen. Hva med en supermør filet av gjøkalv fulgt av landets deilige grønnsaker, for eksempel?

Lite krim, mye vin

Moldova er landet med verdens lengste vinkjellere. De byr på omvisning og prøvesmaking. Vi var i den nest lengste, på 120 kilometer, som blant annet huser den tyske nazisten Hermann Görings vinsamling. Her lagrer også presidentene Vladimir Putin (Russland) og Donald Tusk (EU) sine gode flasker. Mer om det siden.

I byen er også flere interessante museer og minnesmerker i dette landet som var del av Sovjetunionen og fortsatt rives mellom øst og vest.

NÆR SVARTEHAVET: Men Moldova har ingen kystlinje, der landet ligger inneklemt mellom Romania og Ukraina.
NÆR SVARTEHAVET: Men Moldova har ingen kystlinje, der landet ligger inneklemt mellom Romania og Ukraina.

Viktig for deg som forbinder Moldova med nyhetsmeldinger om fattigdom, korrupsjon og trafficking, er at gatekriminaliteten i Chisinau ifølge norske jurister som driver et bistandsprosjekt i landet, ligger på en fjerdedel av Københavns.

Forurensningen i byen er heller ikke å frykte. Minoriteten som har råd til bil, har råd til dyre biler som ikke oser særlig. Majoriteten bruker den formen for forurensningsfrie el-busser som har eksistert i over 100 år, trolleybusser med strømavtaker på taket.

Matmarked og politisk marked

Selv syntes jeg det var morsomt å gå på det enorme markedet, som befinner seg dels ute på gata, dels i avkjølte innendørshaller. Ostene er vel verdt å prøvesmake.

Langs fortauet fallbyr kvinner og menn for eksempel melk, som potensielle kunder får prøvesmake på. Innimellom sitter skjeggete menn og ber om almisser til den ortodokse kirken.

HVA SIER DU? Bøndene står gatelangs og fallbyr sin melk, som potensielle kunder får prøvesmakte. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
HVA SIER DU? Bøndene står gatelangs og fallbyr sin melk, som potensielle kunder får prøvesmakte. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Kjøtt og ost finnes i stort utvalg i avkjølte haller. Og glem ikke Moldovas spesialitet: Valnøtter, som du får kjøpt i løsvekt til svært så god pris.

Er du politisk interessert? Da vil det være artig for deg å titte på de svære teltleirene som nå nærmest permanent er å finne utenfor regjeringsbygget og parlamentet.

POLITISK SEVERDIGHET: Én av flere teltleire utenfor regjeringsbygget og parlamentet, der oppisisjonen protesterer mot de upopulære politikerne. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
POLITISK SEVERDIGHET: Én av flere teltleire utenfor regjeringsbygget og parlamentet, der oppisisjonen protesterer mot de upopulære politikerne. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Verdens lengste vinkjellere

Litt utenfor Chisinau finner du et fascinerende fenomen i dette druedyrkende landet. Labyrinter av hundrevis med kilometer klebersteins-gruveganger er omgjort til vinkjellere. Det er lenge siden Sovjetunionen fant ut at lagringsforholdene her er optimale både med hensyn til temperatur og høy luftfuktighet.

VINEVENTYR: Herfra starter omvisningen i 120 kilometer lang vinkjeller. Vel - du får bare med deg noen av kilometrene på små trekkvogner i Cricovas vinkjeller. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
VINEVENTYR: Herfra starter omvisningen i 120 kilometer lang vinkjeller. Vel - du får bare med deg noen av kilometrene på små trekkvogner i Cricovas vinkjeller. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Selv dro jeg til den nest største vinkjelleren, eid av statlige Cricova, på «bare» 120 km, hvorav det fortsatt utvinnes kleberstein på 40.

Vinprodusenten Milestii Mici har hele 200 kilometer. Moldoverne produserte store volumer vin og brandy til Sovjetunionen i sin tid. Samtidig skal Sovjet-eliten ha vært godt kjent med toppvinene fra Moldova også i den tiden, så kvalitet ble opprettholdt.

STORHETENE: Kjente personer som EUs forrige president Herman Van Rompuy, nåværende Donald Tusk og Russlands president Vladimir Putin har gode viner lagret i Cricovas kjellerganger. Her Putins samling. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
STORHETENE: Kjente personer som EUs forrige president Herman Van Rompuy, nåværende Donald Tusk og Russlands president Vladimir Putin har gode viner lagret i Cricovas kjellerganger. Her Putins samling. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

På turen får vi se lagringen av 1,5 millioner flasker musserende vin og kilometervis med flaskehyller.

Blant vin-kilometrene har Cricova også satt av hyller av betydelig størrelse til lagring av vin tilhørende kjente politikere, fra Putin til EUs Donald Tusk.

Fra Görings samlinger

Omviser Alina Bordian kan også fortelle om mange celebre besøk.

HISTORISK: Denne påskevinen fra Jerusalem datert 1902, havnet i Hermann Görings eie under 2. verdenskrig. Nå kan du se flaska i Moldova. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
HISTORISK: Denne påskevinen fra Jerusalem datert 1902, havnet i Hermann Görings eie under 2. verdenskrig. Nå kan du se flaska i Moldova. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Verdens første astronaut Jurij Gagarin besøkte kjelleren med stor entusiasme. Han skal ha blitt så begeistret at han gikk seg vill og ble funnet ganske forsoffen dagen etter.

Russlands president Vladimir Putin tok med seg en hel flokk toppolitikere den dagen han fylte 50 år, til fest i Cricovas vakre presidentsal under bakkeplan.

Den presidentsalen brukes i våre dager til prøvesmaking for turister som er med på guidede turer.

Her tråkker du også i fotsporene til Kinas forrige president Jiang Zemin (2001), Angela Merkel (2012) og John Kerry (2013).

Og turen har mer å by på: Cricova huser et omfattende vinmuseum, der de fremste klenodiene er den tyske nazisten Hermann Görings vinsamling.

Da sovjetstyrkene inntok Berlin på slutten av Andre verdenskrig, fant de vinsamlingen hans og sendte den fluksens til det beste stedet den kunne lagres:

Klebersteinsgruvene i Moldova.

Her er mange store, gamle viner. Den mest verdifulle i samlingen er en søt påskevin fra Jerusalem av 1902-årgang.

En annen av Moldovas vinprodusenter, Purcari, lagde i 2005 et stunt innrettet på det norske publikum. Vinmonopolet har på sin bestillingsliste to av Purcaris viner, og vinprodusentens ansatte stilte opp i en festlig video for å takke for inntektene fra Norge.

Se: Moldovsk vinprodusent frir til norske vindrikkere

Landet som ikke finnes

Innenfor Moldova finnes også en siste rest av Sovjetunionen, utbryterrepublikken Transnistria.

Den har revet seg løs fra myndighetene i Chisinau og forsvares av 1500 russiske soldater - rett ved grensa til Ukraina. Vår reporter sjekket turistmulighetene i dette spesielle området i 2014.

Les: Gatelangs i et land som ikke finnes

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:58 Tettey legger opp neste sommer13:58 Krevende å holde oversikt som forbruker13:25 Coronafriske «pasient 47» spiser lunsjen sin på et eget bord13:15 Langrenn med hovedsponsor på plass13:01 31 personer fikk feil prøvesvar12:48 Europeisk handelsløsning med Iran på plass12:45 IS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59 Passasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57 Billig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56 Syklist døde i ulykke i Telemark11:52 Vedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11 – Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11 Eliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08 Reagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08 EOS-utvalget refser PST11:06 Sverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40 Lego-overskuddet nær doblet10:32 Første hetebølge i Antarktis10:28 Fem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20 Oslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19 Nesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18 Guvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17 Milliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59 21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23 Norske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20 Indonesia stenger grensa for utlendinger09:19 194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19 Solbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31 ESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25 Bayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14 19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05 Politiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52 Nå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45 Bred enighet om ny krisepakke07:43 Norsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39 Norwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39 Oljeprisen stiger07:38 Forskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22 USA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55 Flere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51 Virus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31 Ajer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30 Dyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19 Harry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15 Norsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04 Dette skjer i dag06:00 Zimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona05:56 Svensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon05:31 Loveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter05:30 Dette skjedde i natt05:30 Corona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent04:56 Rasende russ får ikke penger tilbake for avlyst treff i Kongeparken04:49 Skogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over04:20 Koronakrisen kan gi reduserte tiltaler og straffer04:01 Magnus Carlsen kondolerte etter at rivalen mistet kona03:31 Undersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet01:59 Singapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede01:47 Bolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer01:43 Hver femte nordmann oppgir dårligere fysisk form01:42 Porto nekter å følge nasjonal nedstengning00:05 Fagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen00:01 Personbilfører til Ullevål – fikk traktorskuffe i hodet i kollisjon23:40 Florida vil ikke ha koronarammet cruiseskip23:39 Norsk Industri advarer mot at lokale karantenetiltak kan føre til søksmål23:39 Fortsatt tillit til myndighetene gjennom koronakrisen23:38 Nær 130 ansatte i Odfjell Drilling i Bergen får permitteringsvarsel23:38 Finland forlenger coronatiltak23:38 Spania forbyr begravelsesseremonier23:37 TV 2: Nær enighet på Stortinget om tredje krisepakke22:39 Norske alpinanlegg frykter konkursras21:41 Torsdag satt rådmannen i coronakrisemøte – fredag reiste han til Thailand21:34 Regjeringen fortsetter samarbeidet med flyselskapene21:32 Spekter frykter koronakollaps i kollektivtrafikken21:31 Bulgaria og Østerrike påbyr ansiktsmasker i offentligheten21:30 Trafikken gjenopptas på Dovrebanen21:30 Søk etter savnet isklatrer i Rjukan avsluttet21:15 – Bare én måte å løse jordbrukets kritiske mangel på arbeidskraft21:00 Italia forlenger nedstengningen til 12. april20:35 Professor: – Det vil komme flere alvorlige pandemier20:34 Svensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon20:30 Over 3.000 koronadøde i Frankrike20:29 Over 70 ærfugler funnet døde på Østlandet20:14 Øykommuner i Nordland forbereder coronaevakuering19:47 Kristen feiring i Frankrike var smittebombe19:45 Helsemyndighetene: Tegn til avflating av coronakurven19:13 Høie: Ikke vær redd for å møte opp hos fastlegen eller på sykehus19:11 Nær halvparten av norske aviser sier det er aktuelt med permitteringer19:07 FHI: – Klar over at det er betydelige mørketall18:33 Beredskapssjef frykter coronasvikt i internasjonale forsyningslinjer18:29 Ikke alle forstår corona-reglene: Her er to råd til myndighetene18:28 Undersøkelse: Fire av ti industribedrifter vurderer eller har iverksatt permittering18:27 Ungarn har vedtatt ny unntakslov18:27 Kombinert-Graabak advarer mot «kilometerkrigen»18:23 Organisasjon etterlyser krisepakke for sårbare barn18:23 Laveste økning i smittetall i Italia siden 10. mars18:12 Tror Danmark kan gjenåpnes gradvis etter påske17:31 Mann i 30-årene døde etter trafikkulykke i Målselv17:24 Hospitalskip på plass i New York17:22 Populær religiøs leder kan ha smittet titusener17:10 Svenskene bedt om ikke å reise i påsken
Siste nytt
13:58SportTettey legger opp neste sommer13:58PengerKrevende å holde oversikt som forbruker13:25VerdenCoronafriske «pasient 47» spiser lunsjen sin på et eget bord13:15SportLangrenn med hovedsponsor på plass13:01Helse og livsstil31 personer fikk feil prøvesvar12:48PengerEuropeisk handelsløsning med Iran på plass12:45NorgeIS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59ReisePassasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57PengerBillig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56NorgeSyklist døde i ulykke i Telemark11:52PolitikkVedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11Verden– Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11SportEliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08NorgeReagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08NorgeEOS-utvalget refser PST11:06PengerSverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40PengerLego-overskuddet nær doblet10:32VerdenFørste hetebølge i Antarktis10:28Helse og livsstilFem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20PengerOslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19PengerNesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18Helse og livsstilGuvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17PengerMilliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59Helse og livsstil21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23PengerNorske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20ReiseIndonesia stenger grensa for utlendinger09:19Norge194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19SportSolbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31PengerESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25SportBayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14Verden19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05NorgePolitiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52MotorNå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45PolitikkBred enighet om ny krisepakke07:43NorgeNorsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39ReiseNorwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39PengerOljeprisen stiger07:38Helse og livsstilForskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22VerdenUSA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55Helse og livsstilFlere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51SportVirus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31SportAjer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30VerdenDyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19VerdenHarry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15PolitikkNorsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04NorgeDette skjer i dag06:00VerdenZimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona05:56SportSvensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon05:31NorgeLoveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCorona-dødeligheten i Norge så langt: 0,6 prosent04:56NorgeRasende russ får ikke penger tilbake for avlyst treff i Kongeparken04:49VerdenSkogbrannsesongen i Australias hardest rammede delstat er over04:20NorgeKoronakrisen kan gi reduserte tiltaler og straffer04:01SportMagnus Carlsen kondolerte etter at rivalen mistet kona03:31NorgeUndersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet01:59VerdenSingapore opprettholder forbud om sex mellom likekjønnede01:47VerdenBolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer01:43NorgeHver femte nordmann oppgir dårligere fysisk form01:42VerdenPorto nekter å følge nasjonal nedstengning00:05NorgeFagforbundet mener deltidsstillinger på sykehjem kan ha forsterket koronakrisen00:01NorgePersonbilfører til Ullevål – fikk traktorskuffe i hodet i kollisjon23:40ReiseFlorida vil ikke ha koronarammet cruiseskip23:39PengerNorsk Industri advarer mot at lokale karantenetiltak kan føre til søksmål23:39PolitikkFortsatt tillit til myndighetene gjennom koronakrisen23:38PengerNær 130 ansatte i Odfjell Drilling i Bergen får permitteringsvarsel23:38Helse og livsstilFinland forlenger coronatiltak23:38VerdenSpania forbyr begravelsesseremonier23:37PolitikkTV 2: Nær enighet på Stortinget om tredje krisepakke22:39PengerNorske alpinanlegg frykter konkursras21:41VerdenTorsdag satt rådmannen i coronakrisemøte – fredag reiste han til Thailand21:34ReiseRegjeringen fortsetter samarbeidet med flyselskapene21:32ReiseSpekter frykter koronakollaps i kollektivtrafikken21:31Helse og livsstilBulgaria og Østerrike påbyr ansiktsmasker i offentligheten21:30NorgeTrafikken gjenopptas på Dovrebanen21:30NorgeSøk etter savnet isklatrer i Rjukan avsluttet21:15Penger– Bare én måte å løse jordbrukets kritiske mangel på arbeidskraft21:00Helse og livsstilItalia forlenger nedstengningen til 12. april20:35Helse og livsstilProfessor: – Det vil komme flere alvorlige pandemier20:34SportSvensk skitopp bryter tausheten: – Det er en tøff situasjon20:30Helse og livsstilOver 3.000 koronadøde i Frankrike20:29NorgeOver 70 ærfugler funnet døde på Østlandet20:14Helse og livsstilØykommuner i Nordland forbereder coronaevakuering19:47Helse og livsstilKristen feiring i Frankrike var smittebombe19:45Helse og livsstilHelsemyndighetene: Tegn til avflating av coronakurven19:13Helse og livsstilHøie: Ikke vær redd for å møte opp hos fastlegen eller på sykehus19:11PengerNær halvparten av norske aviser sier det er aktuelt med permitteringer19:07Helse og livsstilFHI: – Klar over at det er betydelige mørketall18:33PengerBeredskapssjef frykter coronasvikt i internasjonale forsyningslinjer18:29NorgeIkke alle forstår corona-reglene: Her er to råd til myndighetene18:28PengerUndersøkelse: Fire av ti industribedrifter vurderer eller har iverksatt permittering18:27Helse og livsstilUngarn har vedtatt ny unntakslov18:27SportKombinert-Graabak advarer mot «kilometerkrigen»18:23Helse og livsstilOrganisasjon etterlyser krisepakke for sårbare barn18:23Helse og livsstilLaveste økning i smittetall i Italia siden 10. mars18:12VerdenTror Danmark kan gjenåpnes gradvis etter påske17:31NorgeMann i 30-årene døde etter trafikkulykke i Målselv17:24Helse og livsstilHospitalskip på plass i New York17:22VerdenPopulær religiøs leder kan ha smittet titusener17:10Helse og livsstilSvenskene bedt om ikke å reise i påsken
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus