To av Egypts største byer forsvant sporløst for 1000 år siden

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste 20 årene har dykkere jobbet for å gi deg muligheten til å se deler fra byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For 1000 år siden fantes to byer som betydde mye for Egypt. Så forsvant de sporløst. Thonis-Heracleion, oppkalt etter den greske guden Heracles, var et viktig handelssentrum i Middelhavet og Canopus var byen egypterne reiste til for å tilbe gudene.

Først for 20 år siden oppdaget den verdenskjente arkeologen Franck Goddio og hans forskerteam hva som skjulte seg på bunnen av Nilen ved hjelp av ny teknologi. Den utrolige oppdagelsen forandrer vår forståelse av forbindelsene mellom de gamle sivilisasjonene i Egypt og Hellas. Det skriver The British Museum, hvor oppdagelsen nå stilles ut, i en pressemelding.

Les også: – Har påvist skjulte kamre i egyptisk kongegrav

De siste årene har Goddio jobbet med å bringe deler av byene til overflaten. Funnene som stilles ut består av alt fra kolossale statuer til vakre gullsmykker, som har vært begravet og bevart under havet i over tusen år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge museet avslører funn av hellige gaver og rituelle gjenstander at Osiris, guden for underverdenen, ble dyrket i byene. Gjenstandene forteller også historier om alt fra politisk makt og tro, til myter og migrasjon.

Utstillingen åpner 19. mai og vil vare frem til 27. november.

Se også: 400 år gammel kirke stiger opp av vannet