Søt sommermusikk hos «söta bror»

Malungfors Visfestival i Dalarna. Foto: Malungfors Visfestival
Malungfors Visfestival i Dalarna. Foto: Malungfors Visfestival

Sjekk hvilke musikkfestivaler du kan velge mellom på den andre siden av grensen.

Sommer er for mange tiden for å trekke til store og små musikkfestivaler der man kan nyte levende toner fremført under åpen himmel, gjerne med en kald en i hånda og solbriller på nesa.

Her finner du oversikt over festivaler i Norge som arrangeres i 2016, men det finnes flere valgmuligheter dersom du tar turen over grensa til våre svenske naboer. Da kan du oppleve blues, elektronika og pop i vest, dance, punk og hiphop i øst, jazz i sør og folkemusikk og svenske toppartister i Midt-Sverige – bare for å navne noe.

Visit Sweden har samlet en oversikt over noen av festivalene det kan lønne seg å bite deg merke i denne sommeren:

Mai

SUMMERBURST GBG

Hvor: Nya Ullevi, Göteborg
Når: 27.-28. mai
For femte gang arrangeres den gigantiske dance- og housemusikkfestivalen Summerburst i Göteborg, med store navn som Kygo, Alan Walker, Alesso og Icona Pop på plakaten. I fjor ble det besøksrekord på festivalen, med 60.000 danseglade gjester.
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Summerburst GBG. Foto: Andreas Gärdnert/Flickr
Summerburst GBG. Foto: Andreas Gärdnert/FlickrJuni

SUMMERBURST STHLM
Hvor: Gärdet, Stockholm
Når: 10.-11. juni
Summerburst arrangeres også i den svenske hovedstaden, hvor verdenskjente DJs og artister som Diplo, Steve Angello, Kygo og David Guetta byr opp til dans. Festivalen har tidligere vært en suksess, og blir det garantert igjen!
Les mer her.

UDDEVALLA SOLID SOUND
Hvor:Uddevalla, Vest-Sverige
Når: 16.-18. juni
Uddevalla Solid Sound feirer femårsjubileum i år, og spanderer derfor gratis inngang på alle under hele festivalen! Her blir det musikkfest for alle aldre, med artister som Thomas Stenström, Bob Hund og Ida Redig, og rundt 20.000 ventede gjester.
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Uddevalla Solid Sound. Foto: okapivik/Flickr
Uddevalla Solid Sound. Foto: okapivik/Flickr

STOCKAMÖLLAN JAZZ & SWING FESTIVAL
Hvor: Stockamöllan, Skåne
Når: 17.-19. juni
I den vakre lille byen Stockamöllan midt i Skåne, som årlig lokker artister, dansere og musikkglade mennesker fra hele verden til jazz- og swingfestivalen i et stort sirkustelt.
Les mer her.


Juli

MUSIK VID SILJAN
Hvor: Siljan, Dalarna
Når: 2.-10. juli
Dette er en tradisjonsrik festival i stadig utvikling, med spellemannsstevner, folkemusikk, konserter, kurs og dans. Og alt i Dalarnas vakre og unike miljøer!
Les mer her.

BINGSJÖSTÄMMEN
Hvor: Folkmusikens hus i Rättvik, Dalarna
Når: 6. juli
Bingsjöstämman er Sveriges største spellemannsstevne, hvor både amatører og profesjonelle spellemenn og visesangere fra nær og fjern møtes. Årets program byr på blant annet sceneopptredener, låvedans og workshops.
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Bingsjöstämman. Foto: Bob Berch/Flickr
Bingsjöstämman. Foto: Bob Berch/Flickr

PEACE & LOVE FESTIVAL OCH FORUM
Hvor: Borlänge, Dalarna
Når: 7.-9. juli
Årets tema er «makten over fremtiden», som blant annet dreier seg om viktigheten av håp i samfunnsdebatten. I tillegg til samtaler og foredra fra profilerte meningsbærere, blir det konserter med artister som Lars Winnerbäck, Anna Ternheim og Melissa Horn.
Les mer her.

ÅMÅL BLUESFEST
Hvor: Åmål, Vest-Sverige
Når: 7.-10. juli
Åmål Bluesfest feirer 25-årsjubileum i år, og byr inn til en firedagers internasjonal bluesfest. Festivalen har vokst til å bli Sveriges fremste bluesfestival, og ved Vänerns vakre strand opptrer verdenseliten innen blues fra morgen til kveld.
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Åmål Bluesfest. Foto: Hey Beans/Flickr
Åmål Bluesfest. Foto: Hey Beans/Flickr

FJÄLLFESTIVALEN
Hvor: Idre By, Idre Fjäll, Dalarna
Når: 9.-17. juli
Fjällfestivalen er en sommerfestival i Dalarna med utendørsmarked, konkurranser, konserter og dans for hele familien. Byen fylles med aktiviteter og mennesker, og det blir en herlig yrende atmosfære!
Les mer her.

SLOTTET LIVE
Hvor: Slottsparken, Örebro
Når: 14.-16. juli
Festivalen har i år fått en ekstra dag og en ny type scene som skal maksimere kontakten mellom artistene og publikum. Og i tillegg til musikken, står også mat og drikke i fokus her.
Les mer her.

MALUNGFORS VISFESTIVAL
Hvor: Malungfors, Dalarna
Når: 15.-16. juli
Malungfors Visfestival stiller med navn som Lasse Berghagen, Lill-Babs og Jacob Hellman på plakaten. Festivalen har som mål å forene de største visesangerne med ukjente artister som ennå ikke har slått igjennom, så her kan du både nyte velkjente røster og oppdage nye!
Les mer her.

DANSBANDSVECKAN I MALUNG
Hvor: Malung, Dalarna
Når: 17.-23. juli
I juli går verdens største dansebands-uke av stabelen i Malung i Dalarna, når 82 danseband spiller opp til dans non stop, syv kvelder på rappen. Festivalen trekker rundt 50.000 besøkende som vil slå seg løs på parketten og nyte folkefesten!
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Dansbandsveckan i Malung. Foto: Visit Sweden
Dansbandsveckan i Malung. Foto: Visit Sweden

INTO THE VALLEY
Hvor: Dalhalla, Rättvik i Dalarna
Når: 28.-30. juli
Dalhalla er en akustisk utformet utendørsarena som minner om kjente scener i antikkens Hellas, og kombinasjonen av talentfulle artistene innen elektronisk musikk i de historiske omgivelsene, skaper en spektakulær og unik stemning.
Les mer her.

STOCKHOLM MUSIC & ARTS
Hvor: Skeppsholmen, Stockholm
Når: 29-31 juli
Her forenes musikk fra artister som Ms. Lauryn Hill, Michael Kiwanuka, Erik Lundin, Sigur Rós, Dungen og Ane Brun med kunst fra blant andre Yayoi Kusama, Martin Bergström og Jonathan Josefsson.
Les mer her.


August

YSTAD SWEDEN JAZZ FESTIVAL
Hvor: Ystad, Skåne
Når: 3.-7. august
Festivalen, som selv kaller seg «verdens beste og minste jazzfestival», tiltrekker seg mange internasjonale jazz-artister, og har også morsomme konserter for barn.
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Ystad Sweden Jazz Festival. Foto: Markus Fägersten/Visit Sweden
Ystad Sweden Jazz Festival. Foto: Markus Fägersten/Visit Sweden

UPORT
Hvor: Ulricehamn, Vest-Sverige
Når: 4.-6. august
I tillegg til opptredener fra blant andre Lars Winnerbäck, Zara Larsson, Magnus Uggla og Hoffmaestro, blir det masse god mat og drikke og et yrende folkeliv.
Les mer her.

ÄLVDALENS MUSIK OCH MOTORFESTIVAL
Hvor: Älvdalen, Dalarna
Når: 7.-14. august
Tusenvis av bilentusiaster strømmer til Älvdalen når musikk og motor står i sentrum. Her blir det blant annet bilutstilling, bilauksjon og River Valley Run – der Nord-Europas fineste biler cruiser gjennom ti tettsteder i Älvdalen.
Les mer her.

WAY OUT WEST
Hvor: Slottsskogen, Göteborg
Når: 11-13 august
Way Out West, svenskenes svar på Øyafestivalen, feirer sitt tiårsjubileum med artister som PJ Harvey, Seinabo Sey, Sia, Jamie XX og The Tallest Man on Earth. Festivalen har høstet applaus i internasjonal presse for både miljøengasjement og evnen til å plukke opp nye, spennende artister.
Les mer her.

(Saken fortsetter under)

Way Out West. Foto: Göteborg & Co
Way Out West. Foto: Göteborg & Co

EKSJÖ TATTOO
Hvor: Stora Torget i Eksjö, Småland
Når: 11.-13. august
Festivalen byr på spektakulære foresteillinger, og avsluttes med et brak, når cirka 400 musikere spiller sammen utenfor Eksjös kirke.
Les mer her.

MALMÖFESTIVALEN
Hvor: Malmö, Skåne
Når: 12.-19. August
Malmöfestivalen fyller byen med musikk, mat, dans og folkeliv. Små grender og en rekke scener kommer til å bade i lys, musikk og energi.
Les mer her.

STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL / WE ARE STHLM
Hvor: Kungsträdgården og rundt om i Stockholm
Når: 15.-21. august
We Are Sthlm er en ungdomsfestival i Kungsträdgården for dem mellom 13 og 19 år, mens Stockholms Kulturfestival tilbyr noe for alle aldre. Begge festivalene har fri entré. Årets program er under arbeid, og temaet er Frankrike.
Les mer her.

GÖTEBORGS KULTURKALAS
Hvor: Göteborg, Vest-Sverige
Når: 16.-21. august
I august forvandles gater og torg til festplasser, og de største scenene finner du på Götaplatsen og Kungstorget. Her kan du oppleve ballett, karneval, gateteater, symfoniorkester, matkultur, film, hiphop og danseband. Hele kalaset er gratis og tilpasset alle smaker og aldre.
Les mer her.

Malmöfestivalen. Foto: Visit Sweden
Malmöfestivalen. Foto: Visit Sweden

Les også:

Festivaler i Norge 2016

Eurovision forbyr sameflagget i MGP-finalen

Musikksmaken din avspeiler hvor empatisk du er

Musikk gir pasienter mindre smerter og raskere bedring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:04 Saudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03 18 reddet fra drukning i sommer08:28 Etter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26 Uro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16 Sp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00 Undersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56 Zuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44 Grensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37 Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26 Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25 Full togstans ved Skøyen05:58 Dette skjer i dag05:45 Dette skjedde i natt05:36 Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11 Norsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42 Mexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38 Høyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15 Ingen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07 Rusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37 Facebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12 Helgen blir varm i Sør-Norge17:53 Evjen solgt til AZ Alkmaar17:51 Full skadekrise i Citys midtforsvar17:39 Hollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30 Grande avbryter Island-tur17:04 Mystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03 Sverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02 Jordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01 Tunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00 Antall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43 Raja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15 MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14 NRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07 Ropstad: Interne problemer bør tas internt16:05 42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15 Falsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13 Russland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10 Henrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04 Salomonøyene vender Taiwan ryggen14:45 Danske vindmøller satte ny rekord14:31 Jensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15 Thomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14 Far siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13 Ekspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50 Lagarde godtatt som sentralbanksjef13:50 Tusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20 Kronprinsparet tok turen til fjells13:19 «Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19 Ny analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51 Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51 Propanlekkasje fra tankbil stanset12:50 Uføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20 Fransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19 NOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02 Motvilje i USA mot krig med Iran12:00 Politiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46 Raja: Det stinker av Frps retorikk11:45 Prinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25 Apple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25 Ikke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12 Selvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11 Avis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11 Propanlekkasje i Kristiansund stanset11:10 Tour de France-vinneren dropper sykkel-VM
Siste nytt
09:04VerdenSaudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03Norge18 reddet fra drukning i sommer08:28SportEtter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26PolitikkUro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16PolitikkSp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00NorgeUndersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56SportZuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44VerdenGrensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37SportTrener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26PengerSentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25NorgeFull togstans ved Skøyen05:58NorgeDette skjer i dag05:45NorgeDette skjedde i natt05:36VerdenNetanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11NorgeNorsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42VerdenMexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38PolitikkHøyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15NorgeIngen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07Helse og livsstilRusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24PengerNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05PolitikkMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37VerdenFacebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12NorgeHelgen blir varm i Sør-Norge17:53SportEvjen solgt til AZ Alkmaar17:51SportFull skadekrise i Citys midtforsvar17:39KulturHollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30PolitikkGrande avbryter Island-tur17:04Helse og livsstilMystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03NorgeSverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02VerdenJordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01VerdenTunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00VerdenAntall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43PolitikkRaja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15PolitikkMDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14PolitikkNRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07PolitikkRopstad: Interne problemer bør tas internt16:05Norge42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15Helse og livsstilFalsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13SportRussland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10NorgeHenrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04VerdenSalomonøyene vender Taiwan ryggen14:45VerdenDanske vindmøller satte ny rekord14:31PolitikkJensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15ReiseThomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14NorgeFar siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13VerdenEkspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50PengerLagarde godtatt som sentralbanksjef13:50NorgeTusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20KulturKronprinsparet tok turen til fjells13:19Sport«Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19MotorNy analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51SportRedusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51NorgePropanlekkasje fra tankbil stanset12:50PengerUføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20VerdenFransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19NorgeNOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02VerdenMotvilje i USA mot krig med Iran12:00VerdenPolitiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46PolitikkRaja: Det stinker av Frps retorikk11:45NorgePrinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25PengerApple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25NorgeIkke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12VerdenSelvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11SportAvis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11NorgePropanlekkasje i Kristiansund stanset11:10SportTour de France-vinneren dropper sykkel-VM
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus