Historisk cruise møtt med jubel i Havanna

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på over 50 år har et amerikansk cruiseskip lagt til kai på Cuba.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seilasen kunne skje nå fordi USA omsider lettet på reiserestriksjonene til øylandet. Når de 704 passasjerene fra skipet Adonia går i land i Havanna, markeres nok en milepæl i det oppmykede forholdet mellom de to naboene.

Cruiseskipet la fra kai i Miami søndag kveld og seilte inn i havnen i Cubas hovedstad Havanna mandag formiddag. Det er cruiseselskapet Carnival som gjennomfører den første kommersielle båtturen til Cuba siden 1960-tallet.

Les også: Amerikansk cruiseskip på vei til Cuba

Flere cubanere hadde møtt opp for å overvære den historiske hendelsen. De veivet med cubanske flagg og filmet med mobiltelefonene sine da skipet la til kai.

Adonia skal seile i sju dager, og i tillegg til Havanna skal kystbyene Cienfuegos og Santiago de Cuba besøkes. Cruiset er godkjent under de amerikanske reglene som tillater utdannings- og kulturutvekslingsreiser til landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Alt klart for historisk sjøreise mellom USA og Cuba

USAs president Barack Obama og Cubas president Raúl Castro begynte prosessen med å bedre forholdet mellom landene i 2014. Blant annet er det åpnet for kommersielle fly- og båtreiser, men handelsblokaden mellom landene gjelder fortsatt.

Obama besøkte Cuba i mars, som den første amerikanske presidenten på nesten 90 år. Se video fra det historiske besøket her: