Amerikansk cruiseskip på vei til Cuba

Skipet Adonia la fra kai i Miami med 704 passasjerer søndag og skal etter planen nå Cubas hovedstad Havanna mandag. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på over 50 år er et amerikansk cruiseskip på vei til Cuba. Det skjer etter at USA har lettet på reiserestriksjonene til øylandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skipet Adonia la fra kai i Miami med 704 passasjerer søndag og skal etter planen nå Cubas hovedstad Havanna mandag. Det er cruiseselskapet Carnival om gjennomfører den første kommersielle båtturen til Cuba siden 1960-tallet.

Den cubanske regjeringen uttalte først at den vil nekte eksilcubanere og cubanskfødte amerikanere å reise med cruiseskipet, på grunn av gamle restriksjoner som forbyr cubanere å reise med båt, men i april ga myndighetene etter.

Bakgrunn: Åpner cruiselinje fra USA til Cuba i mai

Adonia skal seile i syv dager, og i tillegg til Havanna skal kystbyene Cienfuegos og Santiago de Cuba besøkes. Cruiset er godkjent under de amerikanske reglene som tillater utdannings- og kulturutvekslingsreiser til landet.

USAs president Barack Obama og Cubas president Raúl Castro begynte prosessen med å bedre forholdet mellom landene i 2014. Blant annet er det åpnet for kommersielle fly- og båtreiser, men handelsblokaden mellom landene gjelder fortsatt.

Obama besøkte Cuba i mars, som den første amerikanske presidenten på nesten 90 år.

Les også:

Cruise mot nye horisonter

Kåring: Verdens beste cruiseskiprederier

Cruise-gigant dropper Tyrkia etter skyteepisode