Meny

Fargene er tilbake – og det lokker turistene

Det er fortsatt kritisk for verdens største korallrev. Men for deler av revet ser det ut til at fargene i korallene kommer tilbake – om med det også turistene.

– Det er magisk! Dette bør være på listen over ting du må få med deg her i livet, sier den svenske turisten Benny Brandts til Reuters etter å ha dykket ned for å se på Great Barrier Reef.

Les også: Guadeloupe - Sommerfuglen i Karibia

Korallbleking

En undersjøisk hetebølge var tidligere i år med på å gjøre store skader på korallrevene i Stillehavet. Resultatet var at mange av korallene mistet farge – korallbleking. Det skjer når de fargerike algene som lever i korallrevene forsvinner.

Les også: Store deler av Great Barrier Reef har mistet farge

Turistene er tilbake

Ved Great Barrier Reef i Australia, fryktet forskerne for verdens største levende økosystem. Men nå har deler av revet begynt å komme seg, og fargene er tilbake. Det er turistene også. Og de lar seg fortsatt fascinere av de mektige korallrevene.

Les også: Et av verdens største dykkerparadis er i fare

– Det er helt unikt, og absolutt verdt å se, sier Gavin Tian fra New Zealand.

– Situasjonen er fortsatt alvorlig, men nå har vi håp, og det har bedret seg flere steder. Revet er absolutt fortsatt verdt et besøk, sier turoperatør John Rumney til Reuters.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus