Meny

Dansk kokk tilbyr rike matelskere deres livs reise

Reisen er ekstravagant og slettes ikke billig.

Hotellkjeden Four Seasons har nettopp lansert et nytt konsept for globetrottere med sansen for det gode liv.

Sammen med den danske stjernekokken Rene Redzepi, som driver Noma, tar de med matelskere i privatjet fra Boing til ni gastronomiske hovedstater i Asia og Europa.

Les også: Intelligent sovemaske hjelper reisende mot jetlag

Prisen for turen: 1,1 millioner norske kroner.

I løpet av den ekstravagante rundreisen stopper privatjetten innom noen av verdens aller beste restauranter, i tillegg til matmarkeder og lokale matprodusenter.

I Tokyo skal turistene besøke et matmarkede, samt spise på Michelin-restauranten L'Effervescence. Foto: Four Season

Den tre uker lange reisen begynner i Seoul i Sør-Korea og restauranten til den verdens berømte kokken Jong Kuk Lee, som er kjent for å tilberede kortreist mat på en utsøkt måte.

Les også: Hit bør alle som elsker biff reise

Hong Kong og Chiang Mai med sine eksotiske matmarkeder er neste stopp, før reisen går videre til København og Noma som flere ganger har blitt kåret til verdens beste restaurant. Reisen avsluttes på den berømte Michelin-restauranten Le Cinq på Four Seasons-hotellet i Paris. Andre stopp på reisen inkluderer Tokyo, Mumbai, Firenze og Lisboa.

Matelskerne flyr i et Boeing 757 som er bygget om for kun å frakte 52 passasjerer. Her kan passasjerene nyte en lang rekke komforter, som italienske skinnseter og egne iPads.

Til tross for at denne reisen er rimelig ekstravagant, er ikke rundreisen den første av sitt slag. I 2013 tilbød det britiske nettstedet Veryfirstto.com en pakketur hvor matelskere kunne spise på 109 Michelin-restaurantene med tre stjerner i hele 12 land. Denne matreisen kostet 2,2 millioner norske kroner.

Les også: Spis naken på London-restaurant

Eksklusive currier venter i Mumbai. Foto: Four Season

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus