Meny

Lengste hetebølge i Thailand på 65 år

Drikk mer vann enn vanlig, oppfordrer myndighetene. Se video.

Thailand opplever nå den lengste hetebølgen landet har hatt på 65 år. Gjennomsnittstemperaturen i april har vært på over 40 grader.

Myndighetene ber innbyggerne holde seg i skyggen for å ikke få heteslag, mens dyrene i dyrehagen i Bangkok blir matet med en spesiallaget frossen fruktis for at de ikke skal bli dehydrerte.

– 1960 var sist gang det var så varmt, sier Surapong Sarapa i Thailands meteorologiske institutt.

Det er som regel svært varmt og klamt i Thailand i april, men i år er altså den 65 år gamle rekorden slått.

En rekke land i Sørøst-Asia har meldt om høye temperaturer den siste tiden. Forskere mener heten er forårsaket av El Niño, et værfenomen som fører til at overflatevannet i deler av Stillehavet blir unormalt varmt.

Les også: Seks måter du bør oppleve Thailand på før år 2020

Thailandske myndigheter advarer innbyggerne mot matforgiftning og andre matrelaterte sykdommer ettersom bakterier trives i varmt klima og oppfordrer derfor folk til å oppbevare maten i kjøleskap.

– Hold dere innendørs og forsøk å begrense aktiviteter utendørs. Bruk solbriller og hatter med stor brem. Drikk mer vann enn vanlig, lyder det fra myndighetene.

Les også: Hit bør alle som elsker biff reise

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus