Åpen for alle - alltid

Tysk streik rammer norske avganger

En rekke avganger fra Norge til Tyskland er allerede innstilt etter at en tysk fagforening onsdag satte i gang aksjoner ved en rekke flyplasser.
En rekke avganger fra Norge til Tyskland er allerede innstilt etter at en tysk fagforening onsdag satte i gang aksjoner ved en rekke flyplasser. Foto: Fredrik Von Erichsen / Ap
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tysk steik rammer onsdag en rekke flyavganger fra Norge. Flere avganger fra landets største flyplass er allerede innstilt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag morgen var allerede en rekke flyavganger fra Norge innstilt som følge av streiken.

– En rekke flighter til og fra Tyskland innstilles i dag på grunn av streik. Til sammen syv flighter er innstilt mellom Oslo og Frankfurt eller Munchen, skriver Avinors kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud, i en e-post til ABC Nyheter.

Hun oppfordrer folk til å følge med på Lufthansas sider for mer informasjon.

I følge det tyske tidsskriftet Der Spiegel har fagforbundet Verdi igangsatt streik ved seks flyplasser, deriblant Franfurt am Main, München og Köln/Bonn.

Les også: 136 Lufthansa-flygninger innstilt

Det er bakkepersonell og flyplassenes brannvesen som skal være tatt ut i det som skal være en advarsel til arbeidsgiverne.

Streiken får store følger for europeisk luftfart, og om lag 87.000 passasjerer rammes, opplyser Lufthansa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nyhetsbyrået AFP rammes rundt 1.200 flyginger inn og ut av Tyskland. Hardest går det utover flyplassen i München, der 740 flyginger blir berørt. I Frankfurt er tallet 390, mens 90 fly ble forhindret i å lande eller ta av fra Köln/ Bonn flyplass, og 54 i Düsseldorf. I tillegg førte konflikten til forsinkelser i Hannover og Dortmund.

Streiken varer til onsdag ettermiddag, men det vil trolig ta noe tid før trafikken normaliserer seg.