USA advarer mot terrorfare mot turistmål i Tyrkia

<p>USA advarer mot terrorfare i Tyrkia. Norsk UD advarer kun mot reiser til provinsene som grenser til Syria. Illustrasjonsbildet er fra det populære reisemålet Alanya.</p>
USA advarer mot terrorfare i Tyrkia. Norsk UD advarer kun mot reiser til provinsene som grenser til Syria. Illustrasjonsbildet er fra det populære reisemålet Alanya.

USA advarer sine statsborgere mot mulige terrorangrep mot turister i Tyrkia.

I en advarsel på nettsiden til den amerikanske ambassaden i Ankara blir det opplyst at det stadig kommer «troverdige indikasjoner» på at terrorgrupper planlegger angrep mot populære turistmål over hele Tyrkia.

Ambassaden minner om at utenlandske turister i landet gjentatte ganger har vært mål for slike angrep og råder sine statsborgere til å være på vakt, særlig på steder der det er samlet mye folk og på populære turistdestinasjoner.

Det norske utenriksdepartementet (UD) fraråder på sin side alle reiser eller opphold i grenseområdene i Tyrkia nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria, med mindre de er helt nødvendige.

«Det oppfordres til å utvise aktsomhet ved reiser og opphold i de resterende områder av de provinsene som grenser til Syria, samt øvrige provinser i sørøst», heter det i UDs reiseråd, som legger til at norske myndigheter ikke har mottatt informasjon om mulige trusler mot norske borgere eller norske interesser i Tyrkia.

«Det er viktig å være klar over at det for tiden verserer mange rykter om mulige trusler», skriver UD.

Tyrkia har opplevd seks dødelige selvmordsangrep siden juli i fjor, som enten militante kurdere eller den ytterliggående islamistgruppen IS har påtatt seg ansvaret for.

To israelsk-amerikanere, én israeler og én iraner ble drept i en selvmordsaksjon i en travel gågate i Istanbul i mars, og i januar ble tolv tyske turister drept i byens historiske distrikt.

Personvernpolicy