Meny

Alt klart for historisk sjøreise mellom USA og Cuba

Cruiseskipet Adonia blir historiske når det 1. mai starter på den første overfarten mellom USA og Cuba på mer enn et halvt århundre. Foto: Carnival Corporation
Kubanere får omsider slippe om bord på cruiseskip som skal gå mellom USA og Cuba.

Carnival Corporation har bekreftet at de har fått de nødvendige tillatelser på plass til å kunne slippe kubanere om bord på sine cruiseskip som vil frakte passasjerer mellom USA og Cuba. Første seilas er 1. mai og vil markere at det er første gang et cruiseskip seiler direkte mellom USA og Cuba siden de to landene brøt sine diplomatiske bånd i 1961.

Les også:   Åpner cruiselinje fra USA til Cuba i mai

Forhandlet med kubanske myndigheter

Selskapet har tidligere vært kritisert for å ha nektet å godta bestillinger fra kubanskfødte reisende i samsvar med en regel som går tilbake til den kalde krigen, som begrenser cubanere fra å komme inn i landet med skip.

Forrige uke begynte de imidlertid å ta imot bestillinger mens de samtidig var i samtale med kubanske myndigheter for å sikre at de nødvendige tillatelser kom på plass.

Les også:   Sportslig opptining mellom USA og Cuba

Turisme fortsatt ikke lov

Ifølge amerikansk lovgivning er det ikke tillatt å reise til Cuba kun for turistformål, men Obamas regjering har mildnet reiserestriksjonene for utdanning, kultur, sport og religiøse årsaker.

Amerikanske myndigheter godkjente nylig opptil 110 kommersielle flyvninger daglig til den kommuniststyrte øya, med oppstart i år.

Per i dag er det kun charterfly mellom de to landene.

I fjor besøkte omkring 160.000 amerikanere øya, en økning på 57 prosent sammenlignet med 2014.

Les også: 

Obama på historisk Cuba-visitt

Obama på Cuba: – En historisk mulighet

Fidel Castro holdt «avskjedstale» til kommunistpartiet

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus