Meny

Ti bilder som viser hvor vakker Jorden er

Dersom du er mer glad i kalde enn varme omgivelser, slik som Connor McNally, vil du sette pris på den første og lenge etterlengtede ankomsten av nysnøen i Tignes. Foto: Connor McNally
I dag feires Jordens dag. Det har fått mennesker verden over til å knipse de mest spektakulære naturbildene. Se bildekavalkaden her.

Hvert år siden 1970 har 22. april vært kalt Jordens dag der det rettes ekstra oppmerksomhet mot miljøvern. Dagen markeres årlig av en milliard mennesker fordelt på mer enn 192 land, samtidig som mange lokalsamfunn feirer Jordens uke som er en hel uke med aktiviteter der fokus ligger på miljøspørsmål.

Målet til Jordens Dag er å være en pådriver for sunne og bærekraftige omgivelser, adressere klimaendringer, og beskytte jorden for fremtidige generasjoner.

Les også:   Store deler av Great Barrier Reef har mistet farge

(Saken fortsetter under)

Jordens dags uoffisielle flagg, av John McConnell - bilde av jorden, tatt med Apollo 17 7. desember 1972, på en blå bakgrunn. Foto: John McConnell

I forbindelse med Jordens dag, har GoPro samlet et knippe vakre landskapsbilder som er knipset av GoPro-brukere verden over. Bildene er håndplukket fra deres Photo of the Day, der både amatører og profesjonelle knipsere kan sende inn sine beste bilder.

Kanskje bildene kan gi deg inspirasjon til selv gå ut, fotografere egne bilder og dele de på sosiale medier i forbindelse med Jordens dag.

Les også:   Blant fisk, vilt og countrystjerner i Smoky Mountains

Visste du forresten at grunnleggeren av Jordens dag hadde norske aner? Besteforeldene til den amerikanske senatoren og guvernøren Gaylord Nelson (1916-2005) emmigrerte fra Christiania til Clear Lake i Wisconsin. Gaylord vokste opp med nær tilknytning til naturen og var selv vitne til hvordan miljøet ble påvirket av utstrakt landbruk og avskoging.

Les også: 

Dette er kåret til verdens vakreste øy

Syv fantastiske severdigheter på Mauritius

Gambia: Funky, flørtende og islamsk

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus