Meny

T-skjorten som bryter språkbarrierene

Ved å peke på symbolene på t-skjorten, sparer du tid og gestikulering når du bare vil sjekke om det er trygt å drikke vann fra springen eller ei. Foto: Iconspeak

Dette klesplagget kan fort vise seg å bli det viktigste du har med deg i bagasjen.

En klassisk utfordring når du er ute på reise i det store utland, er at du ikke nødvendigvis snakker morsmålet i landet du befinner deg. Dermed kan du risikere å slite med å spørre om retningen, ledig rom på hotell eller hvorvidt det finnes tilgjengelig Wi-Fi.

Men de aller fleste problemer er til for å kunne løses. En gruppe kloke hoder i Sveits fant svaret på hvordan du kan bryte språk-barrierer uten å ha tatt et eneste språkkurs før avreise.

Les også: Fem apper som kan lære deg et nytt språk

(Saken fortsetter under)

Foto: Iconspeak

Teamet bak Iconspeak har nemlig kommet opp med et t-skjorte-design der plagget er dekorert med 40 ulike ikoner som turister kan bruke til å kommunisere når de ikke kan et eneste ord av det lokale språket.

Der du tidligere måtte ty til hjelpeløs gestikulering eller stotrende lesing fra medbrakt ord- eller reisehåndbok, trenger du bare å peke på det aktuelle symbolet for å formidle det du har på hjertet.

Les også: Når språket forstummer

Iconspeak dekorerte t-skjorten med 40 ulike symboler de mener er av størst verdi for turister, som for eksempel tog, sykehus, flyplass, øl og telefon. I tillegg har de lagt inn et hjerte- og et fredssymbol slik at du kan vise at du er vennligheten selv.

De 40 ikonene er nøye utvalgt for ikke å skulle virke støtende på noen, uansett hvor du måtte befinne deg i verden. Derfor vil du ikke finne et ikon for kirke eller annet som kan minne om religiøse symboler.

Foto: Iconspeak

Les også:

Personlighet bestemmer din reaksjon på skriveleif

Arabisk nest største språk i Sverige

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus