T-skjorten som bryter språkbarrierene

Ved å peke på symbolene på t-skjorten, sparer du tid og gestikulering når du bare vil sjekke om det er trygt å drikke vann fra springen eller ei. Foto: Iconspeak
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette klesplagget kan fort vise seg å bli det viktigste du har med deg i bagasjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En klassisk utfordring når du er ute på reise i det store utland, er at du ikke nødvendigvis snakker morsmålet i landet du befinner deg. Dermed kan du risikere å slite med å spørre om retningen, ledig rom på hotell eller hvorvidt det finnes tilgjengelig Wi-Fi.

Men de aller fleste problemer er til for å kunne løses. En gruppe kloke hoder i Sveits fant svaret på hvordan du kan bryte språk-barrierer uten å ha tatt et eneste språkkurs før avreise.

Les også: Fem apper som kan lære deg et nytt språk

(Saken fortsetter under)

Foto: Iconspeak
Foto: Iconspeak

Teamet bak Iconspeak har nemlig kommet opp med et t-skjorte-design der plagget er dekorert med 40 ulike ikoner som turister kan bruke til å kommunisere når de ikke kan et eneste ord av det lokale språket.

Der du tidligere måtte ty til hjelpeløs gestikulering eller stotrende lesing fra medbrakt ord- eller reisehåndbok, trenger du bare å peke på det aktuelle symbolet for å formidle det du har på hjertet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Når språket forstummer

Iconspeak dekorerte t-skjorten med 40 ulike symboler de mener er av størst verdi for turister, som for eksempel tog, sykehus, flyplass, øl og telefon. I tillegg har de lagt inn et hjerte- og et fredssymbol slik at du kan vise at du er vennligheten selv.

De 40 ikonene er nøye utvalgt for ikke å skulle virke støtende på noen, uansett hvor du måtte befinne deg i verden. Derfor vil du ikke finne et ikon for kirke eller annet som kan minne om religiøse symboler.

Foto: Iconspeak
Foto: Iconspeak

Les også:

Personlighet bestemmer din reaksjon på skriveleif

Arabisk nest største språk i Sverige