Norske supportere blåser i EM-flause

Selv om Norge ikke klarte å kvalifisere seg til årets EM i Frankrike, virker det ikke som nordmenn lar være å reise til mesterskapet. Her Per Ciljan Skjelbred under 1. play-off kampen i EM-kvalifiseringen mellom Norge og Ungarn på Ullevaal stadion i Oslo. Norge tapte 1-0.
Selv om Norge ikke klarte å kvalifisere seg til årets EM i Frankrike, virker det ikke som nordmenn lar være å reise til mesterskapet. Her Per Ciljan Skjelbred under 1. play-off kampen i EM-kvalifiseringen mellom Norge og Ungarn på Ullevaal stadion i Oslo. Norge tapte 1-0. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Norges fotballandslag ikke maktet å kvalifisere seg til sommerens europamesterskap, er det mange andre nordmenn som skal til mesterskapet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn er blant de ivrigste på å søke etter ledige hotellrom i vertsbyene. Det viser tall fra Hotels.com 50 dager før avspark i Frankrike.

Ifølge nettsiden som samler hotelltilbud verden rundt, ligger ligger på fjerdeplass over land som søker etter et sted å overnatte i forbindelse med den store fotballfesten – kun slått av Storbritannia, Sverige og Frankrike som alle er kvalifiserte. Og det til tross for at Per-Mathias Høgmo og landslaget ikke skal ned for å kjempe om de gjeve medaljene.

Mesterskapet strekker seg en måned fra 10.juni til 10. juli.

Økning på 400 prosent

Tallene fra Hotels.com viser at Lille som huser gruppespill, åttendelsfinale og kvartfinale har en økning på 400 prosent i antall hotelsøk.

Sammenlignet med samme tidsperiode i fjor har norske søk etter hoteller i Nice økt med over 20 %, mens mer enn 45 % flere har søkt på hoteller i Bordeaux.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tam og målløs start på landslagsåret

Vil se finalen

Av de skandinaviske landene var det kun Sverige som klarte å kvalifisere seg til turneringen, men også de danske supporterne er ivrige etter å være en del av fotballfesten.

Danskene ligger på en tredjeplass over land som søker etter hotellovernatting i forbindelse med den store finalen. Her ligger selvsagt franskmennene på topp, mens britene ligger hakk i hel på en andreplass, ifølge Hotels.com.

I 2024 eller 2028 skal de nordiske landene søke om europamesterskapet.

Les saken: Enighet om nordisk EM-søknad

Her arrangeres årets fotball EM

Saint - Denis (Gruppespill, åttendelsfinale, kvartfinale og finale)

Marseille (Gruppespill, kvartfinale, semifinale)

Lyon (gruppespill, åttendelsfinale og semifinale)

Lille (Gruppespill, åttendelsfinale og kvartfinale)

Paris (Gruppespill, åttendelsfinale)

Bordeaux (Gruppespill og kvartfinale)

St. Etienne (Gruppespill og åttendelsfinale)

Nice (Gruppespill og åttendelsfinale)

Lens (Gruppespill og åttendelsfinale)

Tolouse (Gruppespill og åttendelsfinale)