Meny

Du kan fremdeles «redde påsken»

Det er nå det er muligheter for å gjøre de beste fjellkuppene både økonomisk og når det kommer til vær- og føreforhold. Her fra skikjøring i Trysil. Foto: Ola Matsson
Påsken ble noe av en nedtur for mange med dårlig vær og sur vind. Men det er fremdeles mulighet til å ta en siste skitur i snøhvite omgivelser.

I lavlandet har våren flere steder meldt sin ankomst, med det som hører med av grønt gress, spirende trær og sultne brunsnegler. Men i fjellet ligger det fremdeles store mengder snø og i helgen som kommer skal det være meldt supre forhold en rekke steder.

Les også: 11 norske skifavoritter

Den fineste måneden i fjellet

Fra Geilo meldes det om drømmeforhold i alle bakkene. På fjellet står 550 kilometer med preparerte løyper klar for de som ønsker seg kombinasjonen langrennføre og høyfjellssol.

– April er tradisjonelt den fineste måneden på fjellet. Solen varmer, føret er gnistrende og ikke minst - det er køfritt, både på veiene, i slalåmbakkene og i skiløypene. Alle som ønsker å oppleve et vintereventyr på sitt aller vakreste, bør kjenne sin besøkelsestid og sette kursen til fjells nå, sier turistsjef Pål Knutsson Medhus i Geilo.

– Med gunstige priser og flotte forhold vil vi nå gjenskape den tradisjonelle påskestemningen til en rimelig pris.

(Saken fortsetter under)

GEILO AKKURAT NÅ: 550 kilometer med preparerte løyper venter de som finner veien til Geilo i april. Foto: Visit Geilo

Til helgen er det duket for Skarverennet som samler over 13.000 langrennsløpere til det som er blitt kalt «verdens største langrennsfest» over fjellet fra Finse til Ustaoset.

– Skarverennet er utsolgt, men det er fortsatt mange hundre kilometer å boltre seg på i høyfjellet, for de som ikke har skaffet billett til selve rennet, sier Medhus.

Les også: – Turer i fjellet har blitt like viktig som badeferien

Vårvinter på sitt beste

I Trysil er det også drømmeforhold i fjellet. Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, forteller til ABC Nyheter at sola skinner på snøhvite fjell og at meteorologene melder bra vær hele uken.

– Trysil har lagt til rette for å kunne sikre gode skiforhold og har over 400 snøkanoner i anlegget i tillegg til at vi lagrer over 30.000 kubikk snø for å sikre tidlig sesongstart 29. oktober på langrennsski, forklarer Sanaker Lohne.

– Ettersom vi har et skianlegg som både går over og under tregrensa og i tre himmelretninger, finner man som regel alltid gode skiforhold. I april er det stort sett alltid «skarpt» føre om morgenen. Utover dagen holder føret seg som regel alltid godt i Fageråsen, som ligger vendt mot nord, og bakkene er veldig bra.

– Vi fikk litt påfyll av snø i helga, det har vært minusgrader om natta og det er nesten ikke en barflekk å se oppe på fjellet. Vårvinter på sitt beste vil mange si, med bra skikjøring og lange soldager.

Les også: Skiferie i Norge - på sporet av et fjell av muligheter

(Saken fortsetter under)

TRYSIL AKKURAT NÅ: Det er drømmeforhold i fjellet i Trysil. Sola skinner på snøhvite fjell og meteorologene melder bra vær hele uka. Foto: Ola Matsson

Uberørt av klimaendringer

Atle Hovi, direktør i Beitostølen Resort, forteller at Beitostølen har fått en kjempestart på 2016 og er ifølge Hovi den av norske ski- og vinterdestinasjoner som øker mest.

– I tillegg til at vi får fin drahjelp av gunstig kronekurs, som blant annet har gitt oss rekordmange danske gjester i vinter, er det veldig inspirerende å se at stadig flere virksomheter legger sine kurs, konferanser og events til Beitostølen, forteller Hovi til ABC Nyheter.

Mens skidestinasjonene er i ferd med å stenge, er forholdene i både bakker og løyper på og rundt Beitostølen fortsatt fine. På Valdresflya kjøres det preppede turløyper og langrennsløyper til og med søndag 22. mai.

– Vårskiturer på Valdresflya er et verdensprodukt, både fordi vi kan tilby dette som ligger kun 10-15 minutters biltur fra Beitostølen sentrum, og fordi du skal lete lenge etter så fine og spektakulære forhold, sier Atle Hovi.

Les også: Sprø alternativer til ski

(Saken fortsetter under)

BEITOSTØLEN AKKURAT NÅ: Beitostølen er verdensberømt for sine langrennsløyper som går høyt og lavt, og som man ser på bildet, med majestetiske og ikoniske Bitihorn i bakgrunnen, tilbyr Beitostølen verdens suneste 4-felts motorvei. Foto: DestinasjonsKirurgene


Økt internasjonal interesse

Gudrun Sanaker Lohne forteller at også Trysil har hatt en veldig god vinter og at tallene til og med mars tyder på at de går mot nok en rekordsesong.

– Vi hadde veldig gode bookingtall i påsken, aktørene meldte om fulle hus og kun få enheter tilgjengelig. Vi ser også at ved tidlig påske blir trafikken spredd utover tre uker med nordmenn først, så svensker og deretter engelskmenn og tyskere.

– Det internasjonale besøket fortsetter å vokse, og spesielt ser vi en sterk vekst fra Storbritannia, Sverige og Danmark.

Les også:

Hit bør du reise på skiferie

Reis Norge rundt for en billig penge

Barnas beste skiferie

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus