Feriehotellene der barn er forbudt

APOLLO: Hotell Iberostar Grand Hotel el Mirador, Tenerife. Foto: Apollo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glem barnebasseng og barneklubber, her er det de voksnes ve og vel det handler om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiselivsbransjen ser en økende interesse for konsepthoteller generelt – uavhengig av målgrupper. Nordmenn er blitt mye mer kvalitetsbevisste på reisefot, og oppsøker både reisemål og hotell som er best mulig egnet og tilpasset egen målgruppe i mye større grad enn tidligere.

Et populært segment på hotellfronten som har økt betraktelig de siste årene er såkalte «voksenhotell». Reiselivsoperatører som Star Tour og Apollo tilbyr voksenferier som inkluderer hotell der ingen barn har adgang. Her må der du må være enten over 16 eller 18 år for å kunne bo, og det finnes hverken barnebassenger eller barneklubber å oppdrive.

– Voksenhoteller med aldersgrense er veldig populært. Vi anslår en vekst på cirka 50 prosent i denne kategorien i løpet av de neste 3 årene, sier kommunikasjonsansvarlig i Star Tour, Nora Aspengren, til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ti fantastiske kunsthoteller verden rundt

(Saken fortsetter under)

STAR TOUR: Sensimar Pioneer Beach Hotel, Kypros. Foto: Fritidsresor / Star Tour

Hver andre bestilling er for to personer

På en voksenferie er ofte formålet med reisen å koble av, dyrke egeninteresser og/eller pleie forholdet – enten det er en romantisk tur eller en etterlengtet vennetur. Nora Aspengren forteller at Star Tour har tilbudt konseptet voksenhotell i mange år.

– I dag er hver andre ferie som blir bestilt hos Star Tour gjort for to personer, og etterspørselen etter voksenferier er høy. Derfor har Star Tour utviklet det nye hotellkonseptet Sensimar Resorts som vil være å finne på blant annet Kypros, Kreta, Rhodos, Korfu, Mallorca, Bodrum og Kroatia. Eksotiske destinasjoner som Thailand og Mexico vil også tilby det nye konseptet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

STAR TOUR: Sensimar Grand Mediterraneo Resort and Spa by Atlantica, Korfu. Foto: Fritidsresor / Star Tour

Aspengren er ikke i tvil om hvorfor voksenhotell er blitt stadig mer populært.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er så enkelt som at vi reiser mer og noen ferier har vi kun med andre voksne og andre med hele familien. Da er det fint å kunne bestille hotell med andre som deg, enten det er familier med småbarn eller kun voksne.

Les også: Cruise mot nye horisonter

Ønsker barnefritt hotell

Kommunikasjons- og PR-ansvarlig i Apollo, Beatriz Rivera, forteller til ABC Nyheter at hotellet i seg selv er for mange blitt det nye «reisemålet».

– Tilbakemeldingene fra gjestene våre viser at det i all hovedsak handler om to ting: For det første er mange av de som velger voksenhotell voksne som gjerne har eldre barn eller tenåringer, men som reiser på ferie uten. Da ønsker de gjerne et barnefritt hotell, nettopp fordi formålet med ferien er avkobling.

– For det andre er det på disse hotellene lagt fokus på fasiliteter som er tilegnet voksne, slik som for eksempel spa, treningsrom og restauranter. Dette er fasiliteter som den gitte målgruppen ønsker seg, forklarer Rivera.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Start musikerdrømmen din i hotellsengen

(Saken fortsetter under)

APOLLO: Hotell Santa Marina Plaza, Kreta. Foto: Apollo

God blanding av foreldre og barnløse

Totalt har Apollo 47 hoteller med aldersgrense på 16 år. De utvalgte som går inn under deres Apollo Mondo Duo hotell, selges ifølge Rivera ut vanvittig fort.
– Voksenhotell kan man finne over alt, men våre hotell ligger bevisst på reisemål vi vet er attraktive for voksne, som Kreta, Parga, Kanariøyene og Kroatia. Ofte er dette mindre og mer autentiske hoteller, ikke enorme komplekser. Derfor finner man også ofte flere på reisemål hvor dette er vanligere, som for eksempel i Hellas og Kroatia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beatriz Rivera forteller at Apollo opplever en god variasjon i hvem som bestiller seg opphold på deres voksenhoteller, både når det gjelder de som har barn og de som ikke har barn.

– Veldig mange er foreldre med eldre barn, som nå kan reise på egenhånd – eller voksne som er barnløse. Men vi ser også en økende trend blant de som er foreldrene på hjemmefronten. Dette handler nok mye om at vi reiser oftere enn før og unner oss flere ferier i løpet av året, og når vi først er på en ferie uten barna vil vi gjerne også være et sted uten barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sjekk ut disse hotellene i Kroatia

(Saken fortsetter under)

APOLLO: Hotell Paradise Cove Boutique Hotel, Mauritius. Foto: Apollo

Ikke bare for par

Beskrivelsene av de ulike voksenhotellene kan gi inntrykk av at det i stor grad legges opp til at du reiser i tospann, enten det gjelder solsenger med plass til to, restaurantbord for to eller spa-behandling tilrettelagt for par.

– På de aller fleste hotellene våre er man dessverre nødt til å booke dobbeltrom, men vi har også «singleroom» i programmet, som selges for rimeligere priser, forklarer kommunikasjons- og PR-ansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Riveras kommunikasjonskollega i Star Tour, Nora Aspengren, understreker overfor ABC Nyheter at hotellene er tilrettelagt for voksne og ikke kun par.

– Alle over 18 er velkomne. Dessverre er det sånn at de fleste hotellene er bygget for to eller flere, og det er ikke alltid like enkelt å finne rom kun for en person. Noen hoteller tilbyr singelrom og andre steder kan du slippe å måtte betale enkeltsenggebyr, men da er ikke tilbudet like bred. På våre hjemmesider har vi samlet en oversikt som gjør det enklere å finne den type løsning.

APOLLO: Hotell Iberostar Grand Hotel el Mirador, Tenerife. Foto: Apollo

Les også:

Disse hotellene ble delt mest på Instagram i 2015

Dette norske hotellet er på listen over verdens beste hoteller

«Forstyrr meg og jeg dreper deg»