Ap krever at flyselskaper dropper prisøkning

Ap mener Widerøe og Norwegian bør fjerne prisjusteringen selskapene innførte tidligere i år.
Ap mener Widerøe og Norwegian bør fjerne prisjusteringen selskapene innførte tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet krever at flyselskapene Norwegian og Widerøe kutter det nylige påslaget i billettprisene til flypassasjeravgiften er innført.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Widerøe og Norwegian må rydde opp i prisøkningen omgående. Det er uhørt og uakseptabelt at selskapene tar betalt for en avgift før det i det hele tatt er sikkert om den blir innført, heter det i en uttalelse fra Ap.

Norwegian bekreftet tidligere i år at de har økt prisene med rundt 90 kroner for billettene, ifølge NRK. Også Widerøe innførte i vinter et påslag i grunnprisen på sine kommersielle flyginger på 88 kroner per reise.

Les også: Widerøe tar flypassasjeravgift selv om den ikke er innført

– Hvis en kunde kjøper en reise som skal være etter 1. juni, så kan ikke vi i etterkant sende regning til dem. Vi må ta høyde for at den avgiften kommer og at det må være inkludert i prisen, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll til NRK.

– Nå er avgiften satt på vent for avklaring i ESA. Derfor forventer vi at Widerøe og Norwegian tar affære, endrer sine priser og fjerner passasjeravgiftsøkningen, mener Ap.

Innføringen av flypassasjeravgiften er utsatt til 1. juni i år.

Les også: Forstår ikke at flypassasjeravgift ikke er avklart