Dette kan revolusjonere flyene i fremtiden

Se animasjonen Zodiac Aerospace har laget av de fremtidige setene.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seter som er sammenleggbare og selvrensende toaletter er blant de mest interessante nyvinningene for flykabinen, som kan ta av i nær fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lurer du på hvordan en flykabin kommer til å se ut i fremtiden?

Flere idéer har blitt lagt på bordet i forbindelse med Crystal Cabin Award i Hamburg i Tyskland denne uken. Utdelingen er den eneste internasjonale prisen for innovasjon av flyinteriør, og skal blant annet inspirere bedrifter til å videreutvikle produkter og moderne design til flykabinen.

Her er noen av høydepunktene som gründere la fram i forbindelse med prisutdelingen.

Les også: Disse flysetene fanger opp nervøse passasjerer

Sammenleggbare «booster»-seter

Sammenleggbare seter som ligner på dem man finner i kinosaler var en av oppfinnelsene som stakk av en med en pris i år. Konseptet gjør at passasjerer kan stå på sin egen plass, noe som vil gi enkel tilgang til andre som sitter i rundt en.

Samtidig får langbeinte passasjerer anledning regulere setet slik at man få bedre benplass. Gründerne tror setene også vil kunne gi raskere boarding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ny type seter gir dyrere flybillett jo større du er

Selvrensende toaletter

Det selvrensende toalettet tok prisen i kategorien for «grønnere cabin, helse, miljø og sikkerhet». Toalettet har en rekke funksjoner, blant annet en som gjør det mulig å desinfisere badet i løpet av tre sekunder. Ultrafiolett lys er posisjonert for å skinne på overflater som toalettsetene, vask og benkeplater når passasjeren forlater toalettet.

Samtidig blir toalettsetene utformet for å åpne og lukke seg automatisk. Hands-free-dører og kraner er også under utvikling.

Les også: Snart er turbulente flyturer historie

Lifestyle Cabin

Det tredje forslaget går ut på å lage ulike kabiner etter passasjerenes ønsker og behov. Tanken er at man skal ha en egen salong som er laget slik at passasjerene kan bevege seg fritt og sosialisere med hverandre.

Samtidig som det vil være en sovende kabin for dem som ønsker å sove seg gjennom flyturen.

Les også:

Dette er verdens farligste flyplass

Flyseter med skumfjæring skal gjøre flyreisen mer komfortabel

Så høy er risikoen for å bli smittet på fly