Tre attraksjoner du bør få med deg i vårbyen Barcelona

Barcelona kan friste med flotte strender rett ved sentrum.
Barcelona kan friste med flotte strender rett ved sentrum.

Barcelona er shopping og sand, tapas og natteliv. Blant Europas vårbyer er den catalonske hovedstaden en av de mest populære for vinterfrosne nordboere.

BARCELONA, SPANIA (ABC Nyheter): Dette er i sannhet en by med puls. Selvsagt på Camp Nou, Europas største fotballstadion, hvor superstjerner som Lionel Messi, Xavi, Neymar og Luis Suarez herjer med sine motstandere. Og selvsagt påRamblaen – byens staselige og pulserende hovedgate, som aldri sover.

I likhet med byens borgere, i alle fall om man skal dømme etter nattelivet. For her går man sjelden ut før lenge etter midnatt, og holder det gjerne gående til morgengry. For de litt mindre partysugne er det imidlertid nok av andre aktiviteter å ta seg til. Strandliv, for eksempel, og det rett ved sentrum av byen. En rusletur langs havna iOlympiabyen. Og selvsagt hyppige besøk i de mange tapas-barene i gamlebyen, Barri Gotic. For mange er dette Barcelonas hjerte, som Barcelona for mange er Spanias hjerte.

Les også: Barcelona er er tyveriverstingen

3 attraksjoner

Ramblaen: Også kalt Las Ramblas, fordi den egentlig består av to gater. Dette er selve se-og-bli-sett-gaten i Barcelona – byens nervetråd, og en teaterscene der du kan gå opp og ned en hel dag uten å kjede deg et sekund.

Den spanske poeten Federico García Lorca skal engang ha uttalt at Ramblaen var «den eneste gaten i verden som jeg skulle ønske aldri tok slutt». Et lite tips: Ta gjerne turen innom det blomstrendemarkedet, som har inngang fra Ramblaen.

www.barcelonaturisme.com/La-Rambla

Sagrada Familia: Arkitekten Antoni Gaudis mesterstykke av en basilika, påbegynt i 1883 og fremdeles ikke fedig bygget. Sagrada Familia er det mest kjente av alle landemerker i Barcelona, og følgelig også tilsvarendegodt besøkt. Forbered deg på lange køer ved inngangen, eller vær smart og bestill billetter på forhånd. Billetter bestiller du her:

www.sagradafamilia.cat

Messi: Ihuga fotballfan eller ikke; Lionel Messi spiller for FC Barcelonas stjernespekkede mannskap, og det å oppleve ballkunstneren på hjemmebanen Camp Nou er noe langt mer enn å overvære en vanlig fotballkamp: Her befinner du deg tett på Catalonias sjel, og vi garanterer er opplevelse helt utenom det vanlige. Kampliste, billetter og mer om FC Barcelona finner du her:

www.fcbarcelona.com

Les også: Skattejakt på Gullkysten

Spis godt

Barcelona er rett og slett et eldorado for matelskere. Her ligger de små, koselige og ikke minst verdensberømte tapasbarene tett i tett – velg gjerne én (eller flere) i gamlebyen, Barri Gotic. Eller kanskje også Tickets, tapasbaren til Adrià-brødrene som sto bak El Bulli – flere ganger kåret til verdens beste restaurant, før den ble nedlagt. Bordbestillinger mildt sagt vanskelig, men prøv gjerne å få plass i coctailbaren som serverer mye av den samme maten. Les mer om Ticket og brødrenes andre restauranter her:

es.bcn50.org

Sov godt

Hotel Majestic regnes av mange som et av Barcelonas beste hoteller, med sin 90-årige historie i nyrenoverte vegger og den fantastiske rooftop-baren (og bassenget) som byr på fantastisk utsikt fra taket.

www.hotelmajestic.es

Reisen dit

Flere selskaper flyr fra Oslo til Barcelona, blant disse SAS, Norwegian, Iberia Airlines og British Airways.

www.norwegian.no, www.sas.no, www.iberia.com,www.britishairways.com

Les også: Seks alternative storbyer som vil overraske deg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus