Med unik rakett får flere råd til å reise ut i rommet

Romturisme er det neste store og hvis alt går etter planen kan turistene få oppleve vektløshet allerede om to år. Se video.

Med gjenbrukbare raketter kan flere få råd til en chartertur i verdensrommet.

2. april landet raketten, som er utviklet av selskapet Blue Origin, vellykket for tredje gang etter å ha blitt skutt ut i verdensrommet fra ørkenen i Texas i USA.

Den unike raketten har plass til seks personer om bord og er gjenbrukbar. Det betyr at raketten lander trygt på jorden etter turen i verdensrommet.

Modulen med mennesker om bord kobles fra i riktig høyde og lander ved hjelp av fallskjermer. Selve raketten styrter mot bakken, men bremser opp når den nærmer seg bakken og gjennomfører en behersket landing.

Gjenbrukbare raketter er noe mange prøver å få til, men som er svært komplisert i praksis. Men for å kunne tilby romturisme til en pris flere enn bare noen få har råd til, er man avhengig av å lykkes med denne teknologien.

Ifølge Reuters vil Blue Origin begynne testing med mennesker om bord neste år. De første romturistene kan få oppleve vektløshet allerede om to år hvis alt går etter planen.

Les også:

Vellykket landing for privat romrakett

FN vil ha lover som regulerer romturisme innen 2019

NASA med «reklamekampanje» for romturisme

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus