Meny

Finnair nektes å fly til Svalbard

Et Finnair-fly inn for landing på Oslo lufthavn. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En 40 år gammel luftfartsavtale står i veien for Finnairs plan om å sette opp sommerruter fra Helsingfors til Svalbard. Nå betaler flyselskapet billettpenger tilbake.

Det finske flyselskapet har fått avslag fra Luftfartstilsynet på søknaden om sommerrutene fordi Svalbard ikke inngår i den bilaterale luftfartsavtalen med finnene, melder NRK.

– Normalt finnes det ingen begrensninger i flytrafikken mellom Finland og Norge, men Svalbard hører ikke til Open Skies-avtalen til EU og EØS, fastslår medieansvarlig Päivyt Tallqvist overfor den finske statskanalen Yle.

De planlagte sommerflygingene fra Helsingfors til Svalbard skulle starte i begynnelsen av juni og pågå fram til slutten av august.

– Vi innstiller sommerens flygninger fordi vi ikke vil skape usikkerhet hos kundene. Nå kontakter vi kundene som allerede har bestilt flybilletter, og tilbyr dem pengene tilbake, sier Tallqvist.

Enkelt forklart:  Alt du trenger å vite om taxfree-reglene

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus