Brødrene Løvehjerte kommer til live

<p>En foreløpig modell av deler av det som skal bli Brødrene Løvehjertes verden i Småland. Foto: Siri Skaustein</p>
En foreløpig modell av deler av det som skal bli Brødrene Løvehjertes verden i Småland. Foto: Siri Skaustein

I sommer kan du følge i brødrene Løvehjertes fotspor og oppleve eventyrlandet Nangijala.

Astrid Lindgrens bok «Brødrene Løvehjerte» har trollbundet generasjoner med historien om to brødre og døden siden den ble første gang utgitt i 1973. Kort fortalt handler den om de to brødre Jonathan og Karl «Kavring» som er svært glade i hverandre, men som dør med kort mellomrom. De møtes igjen i det fantastiske landet Nangijala, der brødrene tar del i kampen mot tyrannen Tengil og dragen Katla.

Nå kan du snart selv besøke Nangijala og ta del i brødrene Løvehjertes eventyr, og det helt uten å måtte betale med livet ditt først.

Les også: Det finnes en svensk landsby i Japan

Fornøyelsesparken Astrid Lindgrens Verden ligger bare noen hundre meter fra forfatterens eget barndomshjem i Vimmerby i Småland. Foto: Siri Skaustein

Levende teater på 180.000 kvadratmeter

Villa Villekulla, Bullerbyn, Mattisborgen og Junibacken er kjente stedsnavn for de av oss som har gjort oss kjent med Astrid Lindgrens fantastiske litterære univers, enten i egen barndom eller sammen med de minste.

I Småland i Sverige kan du besøke disse stedene i fornøyelsesparken Astrid Lindgrens Verden, et nærmest levende teater på 180.000 kvadratmeter med alle de kjente og kjære litterære karakterene.

17. juni kommer Lindgrens kanskje mest eventyrlige verden til live, der historien om Brødrene Løvehjerte kan oppleves i form av både byggverk og teater. Det nye området vil ha et omfang på 10.000 kvadratmeter og omfatter eventyrlandet Nangijalas to daler, Kirsebærdalen og Klungerdalen. Hver av disse vil ha plass til 800 besøkende.

Les også: Stockholm må gjerne kalle seg «Skandinavias hovedstad»

(Saken fortsetter under)

I 1977 ble historien om brødrene Løvehjerte filmatisert med Olle Hellblom i registolen. Nå ønsker «Snømannen»-regissør Tomas Alfredsson å lage en ny film, men en premieredato er foreløpig ikke satt. Foto: SF Norge

Enorm investering

Byggekostnadene for det nye området er på rundt 75 millioner svenske kroner og skal ifølge administrerende direktør i Astrid Lindgrens Verden, Joacim Johansson, ta opplevelsen til et helt nytt nivå.
– Området «Brødrene Løvehjerte» er den nest største investeringen i parkens historie, og representerer det aller nyeste i utviklingen av våre teater- og lekeområder, sier Joacim Johansson i en pressemelding fra VisitSweden.

– Ved hjelp av spesialeffekter og økt bruk av sceneteknologi skal det nye området bli svært spennende, spesielt for de litt eldre barna. Det vil bli holdt forestillinger på begge arenaene i hele sommer.

Les også:

Sveriges koseligste fika

Klarer du ikke rive nazibygget? Fyll det med hai!

Opplev det beste av Sør-Afrika på en langhelg

Se traileren til Brødrene Løve­hjerte:

Personvernpolicy