Meny

Full annenpilot arrestert på vei inn i flyet

En passasjer tok disse bildene fra kabinen da en annenpilot ble tatt med promille like før avgang. Se video.
Flyplassansatte kjente duften av alkohol da piloten boardet og meldte fra til politiet. 

I håndjern på rullebanen, det er ikke slik du vil se annenpiloten like etter du har boardet et fly. 

Bilder tatt av passasjer Kristyn Bradley, skal vise en annenpilot fra American Airlines som mistenkes for å ha vært påvirket av alkohol i det han sammen med kapteinen skulle fly titalls passasjerer fra Detroit til Philadelphia, på østkysten av USA.

Se også:  Piloter får sparken – lot Playboy-modell styre flyet

Luktet alkohol

Det var en av de flyplassansatte som kjente lukten av alkohol da piloten passerte gaten og var på vei inn i flyet. Den ansatte kontaktet politiet og flyplassen har i ettertid fått vite at piloten blåste rødt på to alkotester. 

Politiet har foreløpig ikke offentliggjort mannens promille.

I USA er promillegrensen for piloter 0,4, sammenlignet med 0,8 for bilister. I Norge er grensen 0,2 for både piloter og bilister.

Les også:  Flybesetning promilletatt før Kreta-flygning

Flybesetninger i hardt vær

Hendelser som dette er som regel sjeldne, men for bare en uke siden ble en amerikansk flyvertinne tatt med over 30 kilo kokain som hun prøvde å smugle inn på flyet.

En United-pilot er anklaget for å drevet flere bordeller, og i fjor sommer ble flybesetningen på et charterfly som skulle fra Oslo lufthavn til Kreta tatt med promille.

Nå er da også en annenpilot arrestert for å ha vært påvirket av alkohol på jobb. For passasjerene på flyet som skulle til Philadelphia ble turen kansellert, men ifølge American Airlines ble alle booket om til andre flyvninger.

Flyselskapet beklager det hele og sier de jobber med politiet for å etterforske hendelsen.

Les også:  Piloten bommet på rullebanen

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus