Meny

Opplev det beste av Sør-Afrika på en langhelg

Se det beste av the Garden Route på tre minutter i videoen i vinduet over.
På the Garden Route handler alt om dyr og blomster, utfordrende aktiviteter og vin da, så klart.

SØR-AFRIKA, THE GARDEN ROUTE (ABC NYHETER): The Garden Route er et område i provinsen Western Cape i Sør-Afrika som strekker seg fra Mosel Bay til Port Elizabeth og Addo elefantpark. Om du leier bil eller reiser på arrangert tur kan du kjøre fra Cape Town og gjennom the Garden Route på fem dager, og bli kjent med landets dyreliv, natur og vinkultur.

– På the Garden Route handler alt om dyrene, faunaen og floraen. I tillegg er det mange aktiviteter du kan gjøre på veien, som å hoppe i strikk, padle kano eller kjøre zip-line, forteller sørafrikaneren Ulrich Damon til ABC Nyheter.

Damon har jobbet som turistguide på the Garden Route i halvannet år. Han forteller at man kan lære mye om Sør-Afrikas historie og kultur med en tur langs denne naturskjønne ruten.

Les også: Nå blir det billigere å dra på safari til Kenya

Zebra, struts, bavian og antilope

Området byr blant annet på spennende fjellformasjoner som Tsitsikamma og Knysna, der mulighetene for fotturer er mange, de spektakulære grottene Cango Caves, samt flere dyrereservater der du kan bli kjent med afrikanske dyr på en ny måte.

Om du er heldig, vil du også se en del ville dyr langs veien mens du kjører, som zebraer, strutser, bavianer og antiloper. Kjører du fra Cape Town, er det et rutevalg om gjelder.

– Kjører du Route 62 ser du fjell og vakkert landskap overalt. For meg er det naturen på sitt vakreste. Det er den mest kjente veien å kjøre i Sør-Afrika, sier turistguide Ulrich Damon.

Route 62 er ikke egentlig er en del av the Garden Route, men hvis du kjører fra Cape Town, får du mellom 300 og 400 kilometer langs den spesielle veistrekningen. Langs Route 62 ligger det mange vingårder som tar imot besøk og arrangerer vinsmaking for turister.

Les også: Google lar deg reise på safari fra din egen stue

– Vi har opplevd utrolig mye

Tyske Maximillian Kummer er på utveksling i Cape Town. Han har benyttet en langhelg med fri fra University of Cape Town til å dra på the Garden Route med Ulrich Damon som guide.

– Min favorittopplevelse denne helgen var å møte elefantene på «the elephant experience» fordi vi fikk omgås dem på en helt spesiell måte. Og å hoppe i strikk da, sier Maximillian til ABC Nyheter.

Langs the Garden Route ligger Bloukrans bro, hvor du kan gjøre verdens høyeste strikkhopp fra bro, 216 meter over bakken. Det var en av mange utfordrende aktiviteter Maximillian gjorde på the Garden Route.

– Å hoppe i strikk var helt utrolig. Jeg var stolt av meg selv for at jeg turte. Det var ganske spontant. Det var en merkelig følelse å hoppe ut i ingenting. Jeg var ikke redd fordi jeg visste at det var trygt, men det var en merkelig følelse, sier Maximillian.

Les også: Heliskiing verden rundt - ikke bare for Bond

Artikkelen fortsetter under bildet.

Maximillian Kummer står klar på broen noen få sekunder før han skal hoppe. Foto: Privat

Andre aktiviteter tyskeren fikk gjort i løpet av langhelgen inkluderer å ri på en elefant og en struts, kjøre zipline, klatre gjennom trange tunneler i the Cango Caves og padle kano på elva George.

Han anbefaler andre Sør-Afrika-reisende, unge som gamle, å ta seg en tur til det naturskjønne området i Western Cape.

– Vi har opplevd utrolig mye denne helgen. Jeg synes the Garden Route er en fin måte å se mer av landet på og møte nye mennesker.

Les også: Lett som en fjær i vindtunnel

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus