Meny

Norske Redningshunder klare for innsats i påsken

BEREDT: Den landsomfattende humanitære redningsorganisasjonen Norske Redningshunder er klar for nye livreddende oppdrag. Foto: Nina Grenness / NRH
Redningsorganisasjonen Norske Redningshunder har skjerpet beredskapen sin i forbindelse med påsken. Nå ber de folk være varsomme.

I påsken vil det stedvis være store mengder snø og lokalt stor skredfare. Snøskred er en av de største farene i fjellet, og har krevd mange liv i Norge opp gjennom årene.

Fjellvettreglene ble nylig oppdaterte blant annet for å gjøre folk mer oppmerksomme på denne trusselen.

Les også:  Her er de nye fjellvettreglene

Dersom uhellet inntreffer og du blir tatt av et snøskred, kan den landsomfattende organisasjonen Norske Redningshunder (NRH) fort ende opp med å bli den beste sjansen din til å komme deg i trygghet. NRH benytter seg av hundenes fantastiske luktesans når de gjennomsøker skredområder. Hundene deres sparer letemannskapene for dyrebar tid, og er lært opp til å grave eller gi hals når de kjenner lukten av mennesker.

Den mesterlige luktesansen gjør at de eminente hundene er i stand til å finne mennesker som er begravd flere meter under snøen.

Se også:  Slik kan du overleve et snøskred

NRH er klare for å rykke ut 24 timer i døgnet, og har plassert redningshund-ekvipasjer disse stedene i påsken:

Kilde: NRH, Grafikk: Sverre Frugård / ABC Nyheter

NRH vil også bli flydd ut til andre områder med helikopter dersom det går et skred.

Redningsorganisasjonen ber folk om å være særlig varsomme i bratte hellinger, der det er store skavler, og når det er økte temperatursvingninger med mye snø og vind som kommer på kort tid.

Oppdatert skredvarsel finner du på varsom.no.

Les også:  Tradisjonell norsk påske på frammarsj

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus