Meny

Forgylt diktatorpalass blir turistattraksjon

Turister fra hele verden ønsker å få en smakebit av Nicolae Ceausescus private palass.

Ceausescu styrte Romania med jernhånd mellom 1974 og frem til kommunismens fall i 1989. I hovedstaden Bucuresti fikk han bygget et privat palass med over 80 rom og gull selv i baderomsrørene. Nå er palasset gjort om til et museum.

Primaverii Palace er på totalt 14.000 kvadratmeter og inkluderer egen kino, badebasseng og imponerende vinterhage til Ceausescu og han kone.

Les også:   Har kåret 2016s beste feriemål

Palasset ble designet spesielt til diktatoren og han og kona valgte selv lysekronene og mosaikken på veggene. Etter revolusjonene i 1989, der diktatoren ble henrettet, tok staten over eiendommen og den ble sporadisk brukt til å huse statsoverhoder og forsøkt solgt uten hell i 2014.

Eiendelene ble solgt på auksjoner på 1990-tallet og det tidligere bassenget er nå viet til et bildeutstilling av den tidligere presidenten og hans kone.

Nå håper myndighetene bygningen kan stå som et minne om landets fortid og noe befolkningen kan lære av.

Les også:  Krever beskyttelse for «Ceausescu»

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus