11 norske skifavoritter

<p>MYE PÅ SKI: – Norske skianlegg her noe for en hver smak, mener P4s reisereporter Kjetil Hugin, som gjennom vinterhalvåret tilbringer hver helg i fjellheimen. Her sammen med fartsspesialisten Kjetil Jansrud. (Foto: P4).</p>
MYE PÅ SKI: – Norske skianlegg her noe for en hver smak, mener P4s reisereporter Kjetil Hugin, som gjennom vinterhalvåret tilbringer hver helg i fjellheimen. Her sammen med fartsspesialisten Kjetil Jansrud. (Foto: P4).

Hver helg hele vinteren er P4-reporter Kjetil Hugin på et eller annet skisted i Norge, for å lokke lytterne ut i snøen.

Det fins en skibakke for alle, mener Hugin, som har gledet seg siden det første løvet falt i høst til å spenne på seg

Også denne vinteren vil Kjetil Hugin tilbringe nærmere hundre døgn på norske skianlegg. Fem ganger i uka rapporterer han om forholdene til P4s lyttere, et virke som er blitt en livsstil for reporteren, som har reist rundt med ski på bena og mikrofon i sekken de siste 25 sesongene.

– Er det ikke fantastisk å kunne leve av å være skiboms? spør Kjetil – som mest til seg selv.

Ofte er familien med, som har gitt nye perspektiver på skiopplevelsen.

– Da barna var små ble jeg klar over hvor godt tilrettelagt det er for de minste på norske skisteder. Nå er de så store at vi utfordrer og pusher hverandre til å kjøre fortere og hoppe høyere. Det er kvalitetstid med familien det, sier Hugin, som her presenterer 11 av sine norske favoritter – pluss en noe bortgjemt perle i Sveits.

1. Kvitfjell - For fart

– Skal du i hovedsak stå på ski, og er relativt erfaren, er Kvitfjell stedet. Her trives jeg godt, mest på grunn av de bratte bakkene. Kvitfjell har også ganske bra frikjøring på Vestsiden. Gudbrandsgard Hotell er fortsatt et av fjellheimens beste, og Tyrihans er det perfekte stedet for skilunsj.
www.kvitfjell.no

Best på afterski, og det nærmeste du kommer Alpene i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.
Best på afterski, og det nærmeste du kommer Alpene i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

2. Hemsedal - Alpelandsbyen

– Dette er vel det nærmeste du kommer alpene i Norge. Bakkene er ypperlige, med stor variasjon. Husk å teste den nye løypa som går helt ned til sentrum. Afterskien er blant de beste i Europa, og berømt og lekre Skarsnuten Hotel har heiser som leder til bakkene.
www.hemsedal.com

Les også: Barnas beste skiferie

3. Trysil - Fin gemütlichkeit

– Sammen med Hemsedal er dette stedet med høyest ”gemütlichkeit-faktor”. Det største og mest varierte anlegget i Norge, med solid snøgaranti. Her kan du også danse på bordene hvis du vil, men stedet er mer familievennlig og samlet. Trysil har for mange den beste totalpakken.
www.trysil.no

RØLDAL: Fenomenale frikjøringsmuligheter i dette ”snøhølet”. Foto: Kent Skibstad / Scanpix.
RØLDAL: Fenomenale frikjøringsmuligheter i dette ”snøhølet”. Foto: Kent Skibstad / Scanpix.

4. Røldal - Best på løssnø

– Røldal er et skikkelig snøhøl, med fantastiske frikjørings-muligheter. Her er det kjempestore områder, der snøen ligger lenge. Folk i Røldal har stått på ski hver eneste måned hele året. Å leie en guide (røldalsgudene) er et godt tips om du ikke har nødvendig kunnskap, eller vil være garantert å finne den beste snøen.

www.visitroldal.com

5. Geilo - Gode hoteller

– Dr. Holms er jo en klassiker, men Vestlia Resort med sitt spa-senter er en personlig favoritt. Her er du midt i skibakkene, som riktignok er relativt korte, men helt greie når du kan kombinere det med en god hotellopplevelse. På Vestlia har de også en badeland, noe som gjør dette til barnas favoritt.

www.skigeilo.no

6. Beitostølen - Gode på langrenn

– Dette er stedet danskene elsker, fordi bakkene er såpass slake at de uten problemer behersker dem. Ellers har Beitostølen et ypperlig bortoverski-terreng, samt et hotell – Radisson Blu Resort Hotel – du kan tilbringe tid på om været ikke skulle slå til. I Raudalen noen kilometer unna finner du brattere bakker, og ofte veldig god frikjøring.

www.beitostolen.com

Les også: Hit bør du reise på skiferie

7. Hafjell - For hyttefolket

– OL-bakkene holder fremdeles god stand, og Gondolen er noe alle som driver skisenter burde besøke for å hente inspirasjon. Damenes utforløype fra OL i 1994 er fortsatt en av Norges aller beste slalåmbakker.

www.hafjell.no

8. Norefjell - Undervurdert

– Den store attraksjonen er utvilsomt nærheten til Oslo, noe som ser ut til å gå mange hus forbi. Bakkene er fine, bedre enn i Kongsberg (www.kongsberg-skisenter.no). Norefjell Ski & Spa er kanskje det beste skihotellet vi har i

Norge. Siden Norefjell ligger så nære Oslo, kan folk i hovedstaden få med seg mye god skikjøring søndagen før du trenger å tenke på hjemturen.

www.norefjellskiogspa.no

TRYVANN: Forbausende gode bakker, og kort vei til Norges beste uteliv. Foto: Halvard Alvik / Scanpix.
TRYVANN: Forbausende gode bakker, og kort vei til Norges beste uteliv. Foto: Halvard Alvik / Scanpix.

9. Tryvann - Byens beste

– Oslo har fått et anlegg den kan være bekjent av. Det er kort vei fra sentrum opp til bakkene (Wyller og Tryvannskleiva), som nå er bundet sammen med heis. Bor du i Oslo og føler for å stå på ski er anlegget også åpent til langt på kveld, med fint lys i begge bakkene.

www.tryvann.no

10. Lyngen Lodge - Topp topptur

Lyngen Lodge ligger helt nede ved fjorden, omgitt av de fantastiske Lyngsalpene. Her er det ingen heiser, men dyktige guider med supert toppturutstyr tilgjengelig. I Lyngen venter en dine aller beste skiturer. Maten, standarden og opplevelsene er i verdensklasse. Det bør dessverre lommeboka di også være. Jeg var i Lyngen i midten av mai og kjørte ski i strålende sol med 40 cm fjærlett pudder.

www.lyngenlodge.com

MYRKDALEN: Her finner du høyfjellsfølelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
MYRKDALEN: Her finner du høyfjellsfølelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

11. Myrkdalen - For vestlandsfolket

– Bor du på Vestlandet er Myrkdalen et fantastisk alternativ. Bor du et annet sted i landet er det ofte verdt noen ekstra timer i bil. Her får du skikkelig høyfjellsfølelse og milevis med usporet puddersnø. Men som på Voss (www.vossresort.no) kan været slå seg virkelig på vranga, med regnvær i januar. Men med optimale forhold er begge stedene ypperlige.

www.myrkdalen.no

Les også: Skiferie i Norge - på sporet av et fjell av muligheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:49 Obama til Greta: - Du og jeg er et lag21:25 Valgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes21:10 Cruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt20:39 Klimaanleggene i verdens biler er storforbrukere av olje20:27 Inkassokrav mot Ola og Kari på 100 milliarder kroner20:24 Trump raser etter rentebeslutning20:23 Minst 28 barn omkom i brann på skole i Liberia20:23 Kristoff spurtet til seier i Slovakia, men veltet og mistet ledertrøya19:55 Slik løser Kongen utslippsfloken19:43 Sp har valgt side – det blir rødgrønt styre i Tromsø19:24 Bitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01 Trump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58 Telenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38 Venstre varsler PST om Raja-trussel18:25 Grande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59 Netanyahu avlyser USA-besøk17:57 Politiet har kontroll på mann som er mistenkt for trusler mot BI17:56 Positiv dag på Oslo Børs17:42 Streik avblåst i British Airways17:26 Regjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12 Frp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55 Saudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53 Person omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41 Ni personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39 Solskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37 Indonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17 Høyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06 Tyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03 Alvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57 Solberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38 SAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32 Journalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31 Trump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55 Røyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54 Sterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36 Fullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30 Venstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28 Russisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26 Sørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23 India varsler forbud mot e-sigaretter13:59 Sol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55 Corbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36 Kristoff spurtet til seier i Slovakia12:48 Statsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21 Iran advarer USA12:16 Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10 Ernas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53 Forskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50 Politiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44 E6 stenges ved Gardermoen11:43 Netanyahus dager som statsminister kan være over11:18 FN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17 Ronaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11 Britene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07 USA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06 Mann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47 Bullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39 Inndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25 Rødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10 22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04 Vil trykkoke frem kunstige bier09:57 Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34 Mann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28 Svenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27 Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04 Saudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03 18 reddet fra drukning i sommer08:28 Etter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26 Uro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16 Sp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00 Undersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56 Zuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44 Grensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37 Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26 Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25 Feilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58 Dette skjer i dag05:45 Dette skjedde i natt05:36 Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11 Norsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42 Mexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38 Høyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15 Ingen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07 Rusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel
Siste nytt
21:49VerdenObama til Greta: - Du og jeg er et lag21:25PolitikkValgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes21:10ReiseCruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt20:39MotorKlimaanleggene i verdens biler er storforbrukere av olje20:27PengerInkassokrav mot Ola og Kari på 100 milliarder kroner20:24PengerTrump raser etter rentebeslutning20:23VerdenMinst 28 barn omkom i brann på skole i Liberia20:23SportKristoff spurtet til seier i Slovakia, men veltet og mistet ledertrøya19:55MotorSlik løser Kongen utslippsfloken19:43PolitikkSp har valgt side – det blir rødgrønt styre i Tromsø19:24PengerBitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01VerdenTrump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58PengerTelenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38PolitikkVenstre varsler PST om Raja-trussel18:25PolitikkGrande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59VerdenNetanyahu avlyser USA-besøk17:57NorgePolitiet har kontroll på mann som er mistenkt for trusler mot BI17:56PengerPositiv dag på Oslo Børs17:42ReiseStreik avblåst i British Airways17:26MotorRegjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12PolitikkFrp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55VerdenSaudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53NorgePerson omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41VerdenNi personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39SportSolskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37VerdenIndonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17NorgeHøyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06VerdenTyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03NorgeAlvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57PolitikkSolberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38ReiseSAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32KulturJournalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31VerdenTrump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55VerdenRøyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54PengerSterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36PolitikkFullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30PolitikkVenstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28SportRussisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26NorgeSørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23Helse og livsstilIndia varsler forbud mot e-sigaretter13:59NorgeSol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55VerdenCorbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36SportKristoff spurtet til seier i Slovakia12:48NorgeStatsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21VerdenIran advarer USA12:16NorgeLastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10PolitikkErnas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53NorgeForskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50NorgePolitiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44NorgeE6 stenges ved Gardermoen11:43PolitikkNetanyahus dager som statsminister kan være over11:18VerdenFN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17SportRonaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11PolitikkBritene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07VerdenUSA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06NorgeMann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47SportBullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39KulturInndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25PolitikkRødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10Norge22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04VerdenVil trykkoke frem kunstige bier09:57PolitikkRaja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34NorgeMann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28VerdenSvenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27PolitikkMoxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04VerdenSaudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03Norge18 reddet fra drukning i sommer08:28SportEtter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26PolitikkUro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16PolitikkSp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00NorgeUndersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56SportZuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44VerdenGrensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37SportTrener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26PengerSentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25NorgeFeilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58NorgeDette skjer i dag05:45NorgeDette skjedde i natt05:36VerdenNetanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11NorgeNorsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42VerdenMexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38PolitikkHøyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15NorgeIngen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07Helse og livsstilRusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24PengerNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05PolitikkMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus