Meny

Sikker is i mesteparten av landet

Isfiskere kan bevege seg trygt ut på isen i mesteparten av landet i påsken. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til tross for mildværet den siste tiden er det trygt å bevege seg ut på isen i mesteparten av landet, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Unntaket er lavereliggende områder langs kysten fra Ytre Oslofjord til Trøndelag hvor mildværet har ført til at isen er i full oppløsning.

Isen er også blitt svekket der det var lite snø på isen før mildværet satte inn. I fjellet og i innlandet er det mye farbar is, men ifølge NVE kan det være en del ubehagelig overvann.

Les også: Disse er mest utsatt for solskader

Direktoratet minner samtidig om at selv når isen er tykk, finnes det steder på de fleste vann hvor den er farlig tynn.

– Lær deg å se etter steder hvor vann kan strømme under isen og smelte nedenifra. Innløp, utløp, grunner, odder og trange sund er de farligste stedene, sier isvarsler Kjetil Melvold i NVE.

I påskeuka vil temperaturen holde seg over null grader langs kysten fra Nordland og sørover, så isen i lavlandet vil bli ytterligere svekket. Nær Ytre Oslofjord ventes full isløsning utover i påsken.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus