Meny

Rekordmange konserter i Oslo i år

A-ha er et av de store bandene som trekker konsertpublikum til Oslo i 2016. Her er Morten Harket på scenen under A-ha-konserten på Ullevaal Stadion i 2010. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Aldri før har det blitt arrangert like mange konserter i Oslo som det blir i 2016. Det er godt nytt for turistsektoren i hovedstaden.

Oslo spektrum og Telenor Arena vil alene dra 500.000 besøkende til sine konserter med store navn som Justin Bieber, Adele, Rihanna og Iron Maiden.

De mindre konsertscenene vil sannsynligvis tiltrekke seg like mange totalt sett.

– Oslo er Skandinavias soleklare konserthovedstad, og i 2016 settes nye rekorder. Denne posisjonen er utrolig viktig for Oslo som turistdestinasjon, og for de som lever av de besøkende, sier Bente B. Holm, administrerende direktør i VisitOSLO, i en pressemelding.

Les også: Festivaler i Norge 2016

Holm forteller at Oslo vil ha dobbelt så mange konserter som Stockholm og København i 2016. Hun mener folk reiser fra hele Europa, og også fra USA, for å dra på konserter i Oslo.

Oslo er den europeiske byen som vokser raskest på det amerikanske reisemarkedet, ifølge VisitOSLO. Hotels.com har Oslo som eneste by i Europa på sin topp-ti liste over destinasjoner som trender oppover for 2016. Holm mener konsertlivet Oslo har å by på er en medvirkende årsak til dette, da konserter i Oslo får mye oppmerksomhet i sosiale og tradisjonelle medier.

– I tillegg til at konsertene trekker besøkende til Oslo, ser vi også at det er i forbindelse med disse arrangementene at Oslo omtales i sosiale medier verden rundt. Konsertene er enkelt sagt vår beste markedsføring, sier Holm.

Les også: De mest populære tingene å gjøre i Norges storbyer

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus