Meny

Det finnes en svensk landsby i Japan

Se landsbyens egen video fra «midsommar»-feiringen her.
Innbyggerne feirer «midsommar» med svenske flagg og folkedrakter og bor i tradisjonelle svenske trehus. Velkommen til Sweden Hills.

30 kilometer fra Sapporo finner du landsbyen Sweden Hills. De svenske åsene på norsk, og Sueedenhiluzu på japansk. Her finnes det i overkant av 500 trehus i nordisk stil, malt i rødt eller hvitt, og mennesker som lever som svensker.

Mange av innbyggerne prøver å lære seg det svenske språket og de feirer midsommar hvert år, slik videoen øverst i saken viser. Da er det frem med svenske flagg, blomsterkranser i håret og tradisjonelle svenske folkedrakter.

Les også: Japan vil bygge verdens høyeste bygning

– Noen forskjeller i feiringen

Den svenske fotografen Peter Wemmert besøkte Sweden Hills i anledning midsommer i 2012, og skriver på sin blogg Kameratrollet at det var noen ting som skilte svensk midsommar fra japansk midsommer.

Landsbyen er fylt med trehus i nordisk stil. Foto: Swedenhills.jp

– Den største forskjellen mellom den svenske midsommaren og den japanske versjonen i Sweden Hills må være mangelen på jordbærkake, brennevin, kavring og sill og nypotet, skriver Wemmert på bloggen sin.

Den svensk-japanske landsbyen er dermed ikke en helt tro kopi av Sverige, men det er mye som er skremmende likt.

Fotograf Wemmert skriver også i blogg-innlegget sitt at han kom over en utstilling med svenskt håndverk, som dalahester og glashåndverk fra Småland, inne i et av husene i Sweden Hills.

Les også: Hevder Jesus ble begravet i Japan

Svensk opphav

Ideen til å etablere Sweden Hills kom i 1979, da den svenske ambasadøren besøkte området og ble slått av hvor mye det lignet på hjemlandet hans. Byggingen av svenske trehus startet i 1984, og i 2005 bodde det 550 personer i landsbyen, ifølge boligformidleren Japan Property Central.

Sweden Hills har en offisiell søster-by i Sverige, Leksand i Dalarna.

Les også: Har du noen gang sett et kakerlakkløp?

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus