Meny

Åpner cruiselinje fra USA til Cuba i mai

Den amerikanske cruiseskipoperatøren Carnival uttalte onsdag at selskapet har begynt å ta imot bestillinger til sin første overfart fra USA til Cuba på mer enn et halvt århundre. Arkivfoto. Foto: Karen Bleier / Afp
Det amerikanske cruiseselskapet Carnival har denne uken begynt å ta imot bestillinger til sitt første cruise mellom USA og Cuba på et halvt århundre.

Selskapet sier de er trygge på at myndighetene vil gi de nødvendige tillatelser.

Cruiset er planlagt i perioden 1-7. mai, med erklært mål om å «fremme kulturutveksling» mellom de tidligere fiendene fra den kalde krigen.

– Vi er svært optimistiske med tanke på godkjenning fra kubanske myndigheter, ut fra pågående samtaler. Vi drar 1. mai, skriver Carnival-talsmann Roger Frizzell i en e-post til AFP Relaxnews.

Les også:  Obama lover å diskutere menneskerettigheter med Castro

Historisk cruise

Det vil i så fall bli første gang et cruiseskip har seilt direkte mellom USA og Cuba siden de to landene brøt sine diplomatiske bånd i 1961.

Siden den historiske tilnærmingen begynte i desember 2014 har amerikanske myndigheter innvilget ulike cruiseskip og fergeoperatører tillatelse til å gjenåpne ruter til Cuba. Hittil har man ventet på kubanske myndigheter for endelig klarsignal.

President Barack Obama vil markere det politiske tøværet med et besøk til Cuba 20-22. mars, men den amerikanske handelsboikotten er fortsatt gjeldende.

Det ukeslange cruiset organiseres av Carnivals datterselskap Fathom, og legger til kai i Havana, Cienfuegos og Santiago om bord i Adonia, et skip med plass til 700 passasjerer.

Prisen varierer fra 2000 dollar per person for en lugar uten vinduer, til 7000 dollar for en suite.

Les også:  Obama på historisk Cuba-visitt

Turisme fortsatt ikke lov

Ifølge amerikansk lovgivning er det ikke tillatt å reise til Cuba kun for turistformål, men Obamas regjering har mildnet reiserestriksjonene for utdanning, kultur, sport og religiøse årsaker.

Amerikanske myndigheter godkjente nylig opptil 110 kommersielle flyvninger daglig til den kommuniststyrte øya, med oppstart i år.

Per i dag er det kun charterfly mellom de to landene.

I fjor besøkte omkring 160.000 amerikanere øya, en økning på 57 prosent sammenlignet med 2014.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus