Meny

Norge utenfor pallen på lykkeskalaen – igjen

Det er deilig å være dansk i Danmark. Landet har nemlig verdens lykkeligste befolkning. Se video.
Nord-Europa topper lista over verdens lykkeligste land, men Norge havner utenfor pallen. Vi må se oss slått av Danmark, Sveits og Island.

I fjor hadde Sveits verdens lykkeligste innbyggere, mens Danmark var på tredjeplass. I år tok Danmark tilbake tittelen som verdens lykkeligste land, mens Sveits må nøye seg med sølvplass. Her hjemme er vi verdens fjerde lykkeligste folk, i likhet med i fjor.

Her er topp ti:

  1. Danmark
  2. Sveits
  3. Island
  4. Norge
  5. Finland
  6. Canada
  7. Nederland
  8. New Zealand
  9. Australia
  10. Sverige

World Happiness Report rangerer land basert på sine innbyggeres lykke og velvære. Rapporten er utviklet av Sustainable Development Solutions Network og University of British Columbia.

Les også: Gener kan bidra til at noen land har lykkeligere folk enn andre

I år har de for første gang vurdert konsekvensene av forskjeller innenfor et samfunn.

Professor ved University of British Columbia, John Helliwell, har jobbet med rapporten.

Les også: Er disse verdens lykkeligste?

– Det at de lykkeligste landene holder seg i toppen, viser at denne typen undersøkelser baseres på livsforhold som vanligvis endrer seg sakte, sier han.

De ti minst lykkelige befolkningene i verden finner vi i Madagaskar, Tanzania, Liberia, Guinea, Rwanda, Benin, Afghanistan, Togo, Syria og Burundi, konkluderer rapporten.

Hele rapporten kan du lese her.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus