Meny

FN vil ha lover som regulerer romturisme innen 2019

I dette romskipet sitter det profesjonelle astronauter. Kan lignende reiser bli en realitet for vanlige mennesker innen fem år? Foto: AP Photo/NTB Scanpix/Dmitry Lovetsky
FNs luftfartsorganisasjon håper et lovverk kan sette fart på investeringer i romturisme-sektoren, samt skape trygge rammer for romreiser i fremtiden.

Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO) presenterte et forslag om å regulere romturisme med et nytt internasjonalt lovverk innen 2019, på en romfartskonferanse i Abu Dhabi tirsdag.

ICAO mener romfart har skapt et nytt marked for turisme og transport, og at investeringer i relatert forskning og utvikling er på et høyt og godt nivå, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Personlig, som ingeniør, er jeg veldig opprømt over å se drømmen og teorien om verdensrom-reiser for vanlige folk bli en mulig realitet, sa Olumuyiwa Benard Aliu, leder for ICAO, under konferansen, ifølge AFP.

Les også: Hva med en romreise til Mars eller Venus?

USA er skeptiske

Ifølge Wall Street Journal har ikke ICAO ikke noen lovgivende myndighet, og det er dermed opp til enkelte land og selskaper om de vil jobbe for å få på plass et godt lovverk.

Avisen skriver at amerikanske luftfartsmyndigheter og kongressen i USA foreløpig er skeptiske til å regulere romturisme da det er forbundet med store farer for vanlige mennesker.

Les også: Ser du flyet? Bilde tatt 400 km over jorda forbløffer

Vil ivareta sikkerheten på romreiser

ICAO mener lover som regulerer romturisme må komme på plass snart, så sikkerheten til eventuelle romreisere blir ivaretatt på en god måte, ifølge AFP. På konferansen foreslo de å tilpasse eksisterende internasjonalt luftfartslovverk til romturisme.

SpaceX, eid av den sør-afrikanske milliardæren Elon Musk, og Virgin Galctic, eid av den britiske milliardæren Richard Branson, er to romturisme-selskap som arbeider med å få satt opp reiser til verdensrommet for vanlige folk.

Les også: Vellykket start for Mars-prosjekt

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus