– Luksus er rimeligst på slutten av året

St. Barts er en av øyene som er langt rimeligere å besøke i November, enn i høysesongen.
St. Barts er en av øyene som er langt rimeligere å besøke i November, enn i høysesongen.  Foto: AFP Relaxnews
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du vil oppleve eksklusive reisemål til rimelige priser bør du reise mot slutten av året. Det viser en studie utført av verdens største reisenettsted. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du drømmer om å spasere langs de fantastiske strendene på Hawaii, eller svømme i det turkise havet ved Turks- og Caicosøyene i Vestindia, kan en rykende fersk studie fra verdens største reisenettsted kanskje ha løsningen på dine lengsler.

Mange unngår å dra til eksklusive steder på grunn av heftige prislapper. Men studien, utført av TripAdvisor, viser at kostnadene for et luksusopphold kan falle betydelig visse tider av året.

Timing har - med andre ord - alt å si om man vil besøke luksuriøse destinasjoner.

Les også: Lager luksushotell av nazistenes feriekoloni

Billigere mot slutten av året

For turister som ikke har all verden å rutte med, kan slutten av året ofte være den beste tiden å besøke et luksussted.

Den fransk-karbiske øyen, Saint-Barthélemy, kjent som St. Barts, er et luksuriøst reisemål som tiltrekker seg en rekke kjendiser i løpet av et år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I høysesongen vil en toroms ferieleilighet i en uke koste opp mot 110.065 norske kroner. Men om reisende drar til øya i november vil samme leilighet koste rundt 36. 829 kroner.

St. Barts er ikke den eneste destinasjonen hvor prisene synker i løpet av året. I byen Kapolei på Hawaii vil leie av en toroms ferieleilighet i høysesongen koste reisende rundt 32. 850 kroner, for en uke. Men om man utsetter reisen til november har utgiftene falt til rundt 22 392 kroner.

Les også: Bulgaria har verdens billigste femstjerners hoteller

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

November og desember er billigst

Den rimeligste tiden å besøke luksuriøse destinasjoner virker å være de to siste månedene av året i de fleste tilfeller.

Andre drømmedestinasjoner som senker prisene i løpet av året er blant annet øygruppen i det karibiske hav, Jomfruøyene. Her vil koste rundt 22 775 kroner å tilbringe en uke i november, mot 47 751 kroner i høysesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et opphold på prestegjeldet Saint James på vestkysten av Barbados koster rundt 13 715 norske kroner i desember, sammenliknet med 32 681 kroner i høysesongen. På øyen Grand Cayman i Karibia vil det koste 23 113 kroner å besøke i høysesongen, mot 13 631 kroner i november.

Les også: Sam knakk bonuskoden: Fløy verden rundt i luksus for 2.500 kroner

Ingen regel uten unntak

Det finnes selvsagt noen unntak fra «regelen». En ukes leie av en toroms på den karibiske øyen Saint Martin blir noe billigere allerede i august og september. Om man vil besøke Wailea på Hawaii er det billigst i mai og juni, ifølge studien.

Les også: Her reiser du i luksus på havet

Nå får du kjøpt luksus-pizza dekket av gull for 6000 kroner

Antibes - ikke bare de rikes lekegrind