Ikke bare de rikes lekegrind:

Antibes - Azurkystens matmekka

Antibes er mer enn krystallklart vann og flotte strender, som her på Sunny Beach.
Antibes er mer enn krystallklart vann og flotte strender, som her på Sunny Beach. Foto: COLOURBOX

I mer enn hundre år har veien til Antibes gått via magen. Størrelser som forfatteren Graham Greene og maleren Pablo Picasso kom hit både på grunn av klimaet og den fenomenale maten.

Fakta om Antibes:

Turistinformasjon

www.antibes-juanlespins.com

Å komme seg dit

Både Norwegian og SAS flyr fra Oslo til Nice, som er knappe 15 minutter i bil unna. Prisene er gunstigst utenom høysesongen. Vi leide bil gjennom Holiday Autos, som gjennom sin søkemotor garanterer for de beste prisene.

www.norwegian.no , www.sas.no , www.holidayautos.no

Sov godt

Det finnes flere muligheter både når det gjelder hoteller og leiligheter i og rundt Antibes, Juan Les Pins og Nice. Vi bodde på Garden Beach Hotel i hjertet av Juan les Pins, rett på stranda med vakker utsikt over Middelhavet.

Det vakre, stemningsfulle femstjerners art deco-hotellet Hôtel Belles Rives er også verdt å vurdere, det samme gjelder søsterhotellet på andre siden av gaten, Hôtel Juana.

www.garden-beach-hotel.com , www.bellesrives.com , www.hotel-juana.com

Spis godt

Som nevnt mangler det ikke på gode matalternativer i Antibes, Juan les Pins eller Nice. Le Figuier de Saint-Esprit må oppleves, det samme gjelder Restaurant de Bacon. Bastion Restaurant & Lounge Bar er veldig trivelig, ikke minst ved lunsjtider. Husk å bestille plass om du vil sitte utendørs.

www.christianmorisset.fr , www.restaurantdebacon.com , www.restaurant-bastion.com

5 anbefalinger

1. Picasso-museet

Det spanske malerikonet oppholdt seg seks måneder i Antibes høsten 1946 i Grimaldislottet i gamlebyen, som huser en større samling av hans arbeider ikke minst fra perioden han oppholdt seg i denne delen av Frankrike. Flere andre kunstnere kan også oppleves i det imponerende bygget, blant annet arbeider av norskættede Anna-Eva Bergman.

www.pagesperso-orange.fr/picasso.antibes

2. Absinthe bar

På 1800-tallet var denne anisdrikken spesielt populær blant intellektuelle og kunstnere (van Gogh var en lidenskapelig tilhenger). I Antibes kan du smake på selve drikken og oppleve ritualet rundt i den egenartede baren Balade en Provence i Cours Massena, rett ved bytorget. I første etasje finner du en typisk landhandel, med ulike absinthemerker på menyen, mens man i kjelleren har laget til en bar utformet som et lite museum, med et imponerende utvalg av de typiske absinthefontenene. Innehaver Frédéric Rosenfelder hjelper gjerne til, og forteller villig vekk om absinthens historie.

3. Kunstnerstien

Siden slutten av 1700-tallet har Den franske rivieraen trukket kunstnere til seg, mye takket være den særegne naturen av pinjetrelunder, strender og de monumentale alpene i bakgrunnen, samt det karakteristiske lyset ute i havet.

På denne bakgrunnen har man i Antibes, fra markedet inne i byen og langs strandpromenaden, laget en vandrerute med innlagte stopp, der det er plassert kopier av kjente malerier fra området, med tolkninger av landskapet du da befinner deg i. En interessant og annerledes måte å gjøre seg kjent med byen og kulturen på.

4. Marineland

Denne opplevelsesparken for store og små, med delfin- og sjøløveshow, ligger strategisk plassert mellom Antibes og Nice. For ikke lenge siden fikk den store overskrifter i internasjonale medier da det ble født en spekkhogger i parken, som i fjor feiret 40 år, og er Europas største i sitt slag.

www.marineland.fr

5. Glassblåserne i Biot

Den lille landsbyen Biot mellom Antibes og Nice er kjent for sine glassmakere, og blant de fremste er far og sønn Robert og Antoine Pierini. I Biot har de installert seg i en gammel olivenoljemølle fra 1400-tallet, derav navnet Verrerie du vieux Moulin, og tryller frem de lekreste kunstverk i glass. Selve møllen er bygget i stein fra den tidligere bymuren, og er et lite kunstverk i seg selv.

www.antoinepierini.com

Copyright (c) Bjørn Moholdt.

ANTIBES, FRANKRIKE (ABC Nyheter):

Det er på matmarkedene, kafeene og restaurantene det skjer. Som Café glacier Le Vieil Antibes. Den har forandret seg lite siden den verdenskjente britiske forfatteren Graham Greenes var spisestedets faste gjest. I flere tiår kunne han bevege seg relativt anonymt rundt i byens gater.

I disse gatene gikk også den nylig avdøde svenske forfatteren Henning Mankell fritt omkring. Han støtte jeg på for noen år siden, men som et nikk til mitt litterære forbildes minne lot jeg han være i fred.

− Vet du hvem den karen er? hvisket jeg noe opprømt den dagen idet jeg nådde igjen følget mitt og vi rundet hjørnet på vei til byens Picasso-museum.

De svarte benektende. I Antibes var Henning Mankell bare en av mange celebriteter.

Les også: Hellas' synkende spøkelsesby

De rikes lekegrind

I den lille, franske feriebyen har nemlig berømtheter kommet og gått i årtier. På Chez Félix regjerte Graham Greene, mens amerikaneren F. Scott Fitzgerald, kjent for litterære klassikere som «Den store Gatsby» og «Tender is the Night», på 1920-tallet la sin elsk på art deco-hotellet Hôtel Belles Rives i Juan-les-Pins, fem minutter i bil fra Antibes. Kjendiser er med andre ord en dagligdags affære i Antibes, for ikke å snakke om i nabobyen Cannes. Der er det milliardindustri.

Kystlinjen i det sørøstlige hjørnet av Frankrike var et av de første moderne feriestedene. Fra slutten av 1700-tallet reiste den engelske overklassen bort fra det trøstesløse vinterværet på De britiske øyer, til Middelhavets langt mer behagelige klima. Med utbyggingen av jernbanen ut over på 1800-tallet ble området gjort enda mer tilgjengelig for aristokrater og andre rike. Dronning Victoria og kong Edvard VII var blant gjestene, senere fulgte neste generasjon av kongelige.

På begynnelsen av forrige århundre kom kulturelle storheter som malerne Pablo Picasso og Henri Matisse, forfatterne Edith Wharton, Somerset Maugham og Aldous Huxley. Etter hvert ble Côte d’Azur – Azurkysten – lekegrind for ulike grupper mennesker, de aller fleste med én sentral fellesnevner: De var stinne av penger.

Les også: Richard Løvehjerte til salgs

Vakker beliggenhet

Yachthavna Port Vauban i Antibes er Europas største. Her ligger også noen av verdens mest omfangsrike, private farkoster, med den kjente russiske milliardæren Roman Abramovich som den desidert største «rederen».

Det gamle havneanlegget var i sin tid hjertet i den greske oldtidsbyen Antipolis, grunnlagt av fønikerne i det 5. århundre f.Kr. Som etableringen av mange andre av byene rundt Middelhavet var den naturlig beskyttende havna årsaken til at Antipolis og senere Antibes utviklet seg til et sentralt handelssenter i regionen.

I 500 år var Antibes innfallsporten til Gallia Narbonensis, den romerske provinsen i dagens Provence, som kontrollerte landeveien mellom Roma og Den iberiske halvøya (Spania og Portugal). Da Romerriket brøt sammen i 476 e.Kr. forsvant også Antibes mer eller mindre inn i historiens mørke. Bymuren som ble oppført på 900-tallet bidro til en viss gjenopplivning, men det var faktisk ikke før rike europeere på 1800-tallet oppdaget områdets åpenbare attraksjoner fra naturens side at Antibes fikk sin renessanse.

De godt synlige alpene i nord er glitrende hvite til langt utpå våren, og utgjør et vakkert bakteppe til livet langs promenadene ved de til sammen 48 strendene som er jevnt fordelt på den 25 kilometer lange kyststripa mellom Antibes og Juan les Pins på andre siden av halvøya Cap d’Antibes.

− Cap er juvelen i krona. For å forstå stedets magi må du unne deg en sundowner på Hôtel de Cap-Eden Roc, mener restauratør Marc Sordello på det anerkjente gourmetstedet Restaurant de Bacon et par kilometer nord for luksushotellet, ved inngangen til Cap d’Antibes.

Cap huset i sin tid storheter som Marlene Dietrich, hertugen av Windsor og Winston Churchill, og var en stakket stund et mye omskrevet elskovsrede for turtelduene Richard Burton og Elisabeth Taylor.

Solnedgangen utenfor de store panoramavinduene i den gamle fiskerestauranten er dog ingen dårlig erstatning for Eden Rocs berømte utsikt.

MATGLEDE: Dypt inne i Antibes gamleby driver Josiana og Christian Morisset en av byens – og Azurkystens – beste restauranter. Foto: Bjørn Moholdt
MATGLEDE: Dypt inne i Antibes gamleby driver Josiana og Christian Morisset en av byens – og Azurkystens – beste restauranter. Foto: Bjørn Moholdt

Samfunnets skyggeside

Kunst og kultur går som en rød tråd gjennom Antibes nyere historie. Jazz- og filmfestivaler (Cannes er bare 15 minutter i bil unna) er noen av høydepunktene. At så mange verdensstjerner fant veien til Antibes bidro muligens til at «den beste britiske forfatteren som aldri fikk Nobelprisen i litteratur» også dro hit. Her kunne han leve ”i skyggen” av alle stjernene.

I 24 år bodde den tidligere MI6-spionen, journalisten og forfatteren Graham Greene ganske så anonymt i en spartansk utstyrt toromsleilighet i Résidence des Fleurs’ fjerde etasje. En enkel plakett med inskripsjonen «Graham Greene vécut ici – 1966-1990» (GG bodde her) er alt som gir et hint om hans tilhold i leilighetskomplekset. Mye i forfatterens ånd, vil jeg tro, da han foretrakk å operere med en ytterst lav profil.

Gamlebyen i Antibes er sjarmerende med trange gater - hvor du kan finne mange restauranter. Foto: COLOURBOX
Gamlebyen i Antibes er sjarmerende med trange gater - hvor du kan finne mange restauranter. Foto: COLOURBOX

Nesten hver dag møtte han opp til en enkel lunsj på kafeen Chez Félix, som ligger rett innenfor bymuren ved Port Vauban, for, som han sa, «Félix tar vare på vinen som blir til overs til mitt neste besøk».

Greene skrev flere av sine bøker i Antibes, og han tillot seg å bruke nærmiljøet som kulisser, blant annet i klassikeren «Kan vi låne deres mann?». Mest kjent – eller kanskje beryktet – var likevel et 33 siders langt traktat fra 1982 ironisk kalt J’Accuse – etter forfatteren Victor Hugos berømte forsvarsskrift. Utformet som en forsvarstale for en nær venn raljerer han der over de lokale myndighetene og nabobyen Nice, som han mente var et senter for organisert kriminalitet. Det forringet ifølge Greene livene til egnens øvrige befolkning og hadde fått direkte konsekvenser for vedkommende venn.

Det hele endte i rettssalen, etter at byens ordfører tok affære. Greene tapte, og ble også truet på livet av elementer fra samfunnets skyggeside, men han fortsatte å bo i Antibes like ved, helt til en stadig svakere helse gjorde at han søkte seg til spesialister i Sveits.

Der døde han året etter, 86 år gammel. Ifølge Greene selv dekket inntektene av «J’Accuse» boten han ble idømt.

Gamlebyen i Antibes sett fra sjøen. Foto: COLOURBOX
Gamlebyen i Antibes sett fra sjøen. Foto: COLOURBOX

Matveien til Antibes

I kjølvannet av penger følger det alltid tvilsomme elementer, om det er i skatteparadiser som Monaco, partybyer som Miami Beach eller Côte d’Azur. Det er muligens også noe av attraksjonen for dem som ikke befinner seg på samfunnets skyggeside. Det tvilsomme – virkelig eller imaginært − har en aura av forlokkende spenning over seg, noe kanskje Henning Mankell og flere med ham fikk med seg og ønsket å la seg inspirere av?

Uansett forehavende må alle, om det er helter, skurker eller kunstnere la forretning være forretning, og søke til nærmeste kjøkken når sulten melder seg. Og er det noe du bør unne deg i Antibes er det nettopp byens gastronomiske perler. Picasso-museet kan du kanskje hoppe over, det samme gjelder forfatteren F. Scott Fitzgeralds tidligere villa, men du bør absolutt få deg minst ett måltid på en av de mange fenomenale spisestedene.

De er det mange av, fra de enkle med gode lunsjretter som Chez Félix, til Michelin-restauranten Le Figuier de Saint-Esprit. Over grytene på sistnevnte rår mesterkokken Christian Morisset, viden kjent langt ut over Azurkystens grenser for sitt eminente kjøkken. Hans syvretter er en virtuos oppvisning i fransk cuisine som i seg selv er grunn god nok for å sette seg på flyet.

Restaurant de Bacon ligger ikke langt etter. Den er noe løsere i snippen, og med ekstra fokus på fisk, men også her sitter lidenskapen for og kunnskapen om det gode måltid tommetykt i veggene.

− Vi er tre generasjoner samlet under ett tak, understreker Marc Sordello, mens faren Etienne (84) serverer gjestene fersk havabbor og en snerten kommentar.

På kjøkkenet står yngstesønnen Julien (31) over grytene, overvåket av stedets kjøkkensjef Serge Phillipin (63).

Marc (55) fant veien hjem etter noen år i Australia, hvor hans mor kommer fra.

− Det er noe med atmosfæren i Antibes du ikke finner noe annet sted. Og maten, alltid maten. Til slutt måtte jeg bare dra hjem, sier Marc.

Kanskje ikke rart at langt flere enn kjendisene oversvømmer Antibes.

Les også:

– Få, om noen har gjort meg så godt som Yasuragi

Kreftsyke Norma (90) takket nei til behandling for å nyte sitt livs siste reise

Fra teplantasje til ansvarlig turisme

– Selvfølgelig skal vi ha høy haleføring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen
Siste nytt
02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43Norge2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19VerdenUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus