Stockholm må gjerne kalle seg «Skandinavias hovedstad»

<p>SLUSSEN: Overgangen mellom Söder og Stockholms gamleby er et populært møtested i den svenske hovedstaden.</p>
SLUSSEN: Overgangen mellom Söder og Stockholms gamleby er et populært møtested i den svenske hovedstaden.

Vi dro til Store, lille Stockholm for å finne ut av det.

Syv tips i Stockholm:

Gratis konsert

Stort sett hver kveld spilles det opp til konsert på hotell Scandic Malmen ved Medborgarplassen på Söder. På Bar Acoustic dukker både kjente og ukjente artister opp, men husk å være tidlig ute, det blir fort trangt om plassene.

www.scandichotels.com

Nostalgistedet

I Folkungsgatan 65 på Söder ligger retro.etc, som selger ting og tang med aner fra cirka 1950. Et trivelig sted for den som liker den slags, om det er for å utsmykke leiligheten eller rett og slett bare snuse inn nostalgien.

www.retroetc.se

Sentralt ved Sergels

Freys Hotel rett ved sentralbanestasjonen og bare et par hundre meter fra Arlandaekspressen er et enkelt, men trivelig hotell. Det ligger bare fem minutter i gangavstand fra Sergels Torg og de store kjøpesentrene.

www.freyshotels.com

Dagspa i sentrum

Midt i sentrale Stockholm ligger Blue Medi Spa, der du kan kombinere kroppsbehandlinger med boblebad og andre herligheter. Ble kåret til Sveriges beste dagspa i 2008.

www.bluemedispa.se

Unikt fotosted

Fotografiska på Söder er en perle, et sted som alene er en stockholmsreise verdt (se hovedsak).

www.fotografiska.se

Sveriges beste?

Frantzén er noe av det ypperste du kan unne deg innenfor det kulinariske i hele Europa. Det finnes ingen tradisjonell meny, bare hva kokkene til en hver tid har funnet av råvarer fra sine nøye utvalgte lokale leverandører.

www.restaurantfrantzen.com


Koselig med art deco

Med Rival har Abba-Bennyetter sigende bygget et hotell han selv gjerne vil bo på. Art deco-stilen er den røde designtråden, noe som kommer spesielt til uttrykk i cocktailbaren. Hjemmekoselig og intimt.

www.rival.se

SVERIGE, STOCKHOLM (ABC Nyheter): Du ser det kanskje ikke med én gang. Stockholms storslagne arkitektur og internasjonale aura står i veien når du står på for eksempel Sergels Torg, foran slottet eller vandrer langs Strandvägen mot Djurgården. En følelse av Paris eller London. Det er monumentalt overveldende.

Men − som Oslo og København befinner Stockholm seg i et skjæringspunkt mellom by og bygd, det kontinentale og det landlige. Vandrer du nedover shoppingstripa Biblioteksgatan, eller verdensvant finner deg en barkrakk i Operakjelleren, er det et sus av det store utland over det hele, men som osloboere er også stockholmerne alet opp på et kosthold av kristenpuritansk nøkternhet, bonderomantikk og pragmatisk sosialisme.

Forskjellen er at det har aldri stoppet svenskene fra å ikke bare tenke stort, men også gjøre noe med det.

Les også: Hellas' synkende spøkelsesby

Havnen ved Gamla Stan er et vakkert skue. Foto: COLOURBOX
Havnen ved Gamla Stan er et vakkert skue. Foto: COLOURBOX

Bakgrunn for suksessen

Det er mulig at det nettopp er kombinasjonen mellom nøktern bygdementalitet og Stockholmsk stormannsgalskap som har drevet frem Sveriges mange kommersielle suksesser. På samme vis som irene søkte trøst i musikken, og senere gjorde den til sin største eksportsuksess, har svenskene jobbet frem en enestående forretningskultur i spennet mellom de to motsetningene.

IKEA-gründer Ingvar Kamprads arbeidsetikk, forankret i landsbygdas enkle liv, kombinert med det wallenbergske finansmaskineriet, er et resultat av 1600-tallets stormannsgale vyer.

Sverige ble en stormakt på 1600-tallet etter at Gustav Vasa brøt ut av Kalmarunionen og reetablerte den svenske kronen. Suksess i 30-årskrigen la deretter grunnlaget for en ekspansiv politikk, med flere storslåtte felttog nedover i Europa. Men den gang som i dag kostet krig penger, og den ble gjerne finansiert enten ved lån eller andre motytelser fra borgerskapet.

Slik bygde Sverige, og spesielt Stockholm, seg opp også som en finansiell stormakt, og la grunnlaget for senere industrielle suksesser som Volvo, Scandia, ASEA, Electrolux og L M Ericsson (Sony Ericsson).

I løpet av 1600-tallet ble Stockholms befolkning mer enn seksdoblet, og byen ble Sveriges ubestridte hovedstad. Navnet stock har sannsynligvis sammenheng med tømmerstokker brukt til forsvarsanordninger rundt byen, mens suffikset holm knytter seg til holmen byen er anlagt på. Den opprinnelige Stadsholmen har mer eller mindre forsvunnet fra svensk dagligtale, men fremdeles er det Gamla Stan byen graviterer rundt.

Malmene (Norrmalm, Södermalm og Östermalm) var i flere hundre år for landsbygda å regne. Riktignok hadde festningsverket rundt Stadsholmen utspilt sin rolle allerede på 1600-tallet, men lenge etter storbrannen i 1625 i den sørvestlige delen av bydelen var Gamla Stan det gryende «imperiets» hovedsete.

Gamla Stan i Stockholm ved soloppgang. Foto: COLOURBOX
Gamla Stan i Stockholm ved soloppgang. Foto: COLOURBOX

Les også: Nordmenns foretrukne reisemål i påsken

Manhattan-barberer

− Sverige er på forunderlig vis knyttet til Amerika, tenker jeg der jeg stiger inn i Urban Deli til akkompagnement av en klingende dørbjelle, og finner en plass ved et av de store panoramavinduene ut mot Nytorget. Der ute leker barn og voksne på gresset eller slanger seg på på parkbenkene mens sola skinner fra skyfri himmel.

Urban Deli i SoFo (området sør for Söders Folkungagatan) er utformet som en klassisk Brooklyn-diner, halvt delikatessebutikk, halvt spisested. Det er som å befinne seg i den amerikanske storbyen, midt i Stockholm. Det føles likevel ikke tilgjort. Her, som ofte ellers når det gjelder svenskenes flørt med USA, er kopien nesten bedre enn originalen.

− Så lenge man gjør det med de beste intensjoner blir det bra, mener Catharina Ström, som holder til i Östgötagatan like ovenfor SoFo.

Hun og ektemannen Håkan kom over en gammel barbersalong i New York, som også tilbød andre tjenester, og likte det så godt at de tok konseptet med seg hjem og startet opp på Söder.

Barber & Books er inspirert av 1920-tallets Manhattan. Hårklipp, massasje og bøker er hovedingrediensene, rammet inn av et interiør som oser 50-tallsnostalgi. Meningen var også å tilby en egen kaffesalong, men på Söder er konkurransen om kafégjengernes gunst i største laget.

Gatene i Gamla Stan. Foto: COLOURBOX
Gatene i Gamla Stan. Foto: COLOURBOX

− Så vi fant ut at det får holde med klippen og litt massasje, ler Catharina.

Hun tar seg i hovedsak av massasjen, og kassapparatet. Håkan er frisøren, og stiller i kritthvit arbeidsfrakk, selvsagt med firmanavnet sirlig brodert på brystet.

− Djevelen sitter i detaljene, sier Håkan med et skjevt smil og klipper et par gang i lufta med saksa før han bøyer seg over en kunde som nå har ventet en stund.

− Det gjør ikke noe, forsikrer han meg.

− Å sitte her med en bok før det er min tur er halve gleden.

Les også: Du kan få bøter for merkelige ting i Spania

Imponerende fotobygg

Som Grünerløkka i Oslo var Södermalm lenge et arbeiderklassestrøk. På 1930-tallet bodde det nærmere 150 000 mennesker her, men med nedgangen i tradisjonell industrivirksomhet gikk folketallet tilbake. Samtidig steg boligprisene, noe som har ført til en sterk gentrifisering.

− Det er jo ikke akkurat billig å etablerte seg her, men Söder har en behagelig atmosfære og en behageligere puls enn inne i byen. Da får det ikke hjelpe at jeg må ha en dagjobb i tillegg, forklarer Catharina meg på vei ut.

Söder er kjent for sine mange kaféer, restauranter og vintagebutikker. Bydelen har også fått søkelyset rettet mot seg fra utlandet etter den avdøde journalisten og forfatteren Stieg Larssons Milleniumstrilogi. I dag arrangeres det vandringer i Salander og Blomquists fotspor, til gatene, kafeene og leilighetene, til Slussen, Mariatorget og Mosebacke.

Det mest spennende stedet akkurat nå ligger derimot i helt i utkanten av bydelen, i en gammel tollbod ved Saltsjöens bredd. Fotografiska Museet på Stadsgårdskajen har i sitt andre år allerede oppnådd anerkjennelse som et av verdens viktigste møtesteder for fotografi. For utenforstående virker dette som en i overkant selvbevisst tildragelse, men Sverige har faktisk en helt spesiell tradisjon innenfor fotokunsten.

Lennart Nilsson og Christer Strömholm er solide søyler i internasjonal fotografi. I tillegg er kameraprodusenten Hasselblad en merkevare som fremdeles gir anerkjennende nikk verden rundt. Museet knytter den svenske fototradisjonen til de internasjonale strømningene, der fotografiet som eget kunstnerisk uttrykk opplever en voldsom oppmerksomhet. Og museumslokalene gjør ikke skam på ambisjonene. Jugendbygget i brun teglstein, med mer enn 5500 kvadratmeter, er som en katedral for alle oss som elsker å bli både provosert, gledet og inspirert av det gode bildet.

Les også: – Selvfølgelig skal vi ha høy haleføring

Stockholm sett fra lufta. Foto: COLOURBOX
Stockholm sett fra lufta. Foto: COLOURBOX

Felles institusjoner

Mot kvelden blafrer himmelen over Riddarholmen i et ravgult lys, som ikke bare skyldes den vakre solnedgangen. Et digert flammehav står opp fra stranden, mens det rundt det menneskeskapte bålet synges og ler, spises vafler og korv.

Valborgsbålet er en fast tradisjon her ute på holmen rett vest for Gamla Stan. Hundrevis av bydelens innbyggere, og ikke rent få skuelystne turister, har funnet veien til Evert Taubes terrasse for å overvære det årvisse Valborg-ritualet 30. april, der man blant annet feirer de døde. En hedensk skikk, med opprinnelse fra Tyskland, som også knyttes til overgangen fra vinter til vår og dermed er tilpasset kristne verdier.

De færreste denne kvelden kjenner omstendighetene rundt ritualet, like lite som vi vet hvorfor vi egentlig feirer sankthans, men det legger ingen demper for festlighetene. Det skåles i sjampanje, øl og «sockardrykke», og både unge og eldre holder litt ekstra godt rundt hverandre idet et kor bryter ut i bellmansk sang, som med flammene stiger opp mot himmelen.

Det er noe typisk svensk ved det hele, noe jordnært, trygt og godt, en varm følelse jeg får når jeg tenker på andre svenske «institusjoner», som Pippi, Saltkråkan og Bellmann. Kjente og kjære milepæler over hele Skandinavia (og også store deler av verden), og som på forunderlig vis forener oss.

I en sådan stund må Stockholm gjerne kalle seg «Skandinavias hovedstad», for i dette øyeblikk er også jeg svensk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad04:40 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi04:23 Store opptøyer i Libanon03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 DN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia
Siste nytt
05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03VerdenSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00NorgeKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad04:40NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi04:23VerdenStore opptøyer i Libanon03:55NorgeNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56NorgeDN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29VerdenUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus