Meny

Her forsøker 250 menn og 33 elefanter å øke neshornbestanden i Nepal

WWF har vært en pådriver for å flytte neshorn i landet, og omtaler ekspedisjonen som en stor suksesshistorie. 

I starten av mars gjennomførte myndighetene i Nepal sammen med natur- og miljøvernorganisasjonen WWF en helt spesiell ekspedisjon. 

33 elefanter og 250 menn ble satt i sving for å forflytte et neshorn fra en nasjonalpark til en annen i landet. 

Den voksne neshornhannen (i videoen over) ble sporet opp og bedøvet i Chitwan nasjonalpark i Nepal, 1. mars. Den ble siden utstyrt med en satellittkrage, og laster på en spesialdesignet lastebil til nasjonalparken Bardiya. 

Les også: Neshorn gikk amok: Jaget motorsyklister i Nepals gater

Vil øke bestanden 

Natur- og miljøvernorganisasjon omtaler ekspedisjonen som et skritt på veien mot å skape en ny, levedyktig neshornbestand i den vestlige regionen i Nepal. 

Dette har blitt viktig ettersom nesten hele den asiatiske neshornbestanden ble utryddet av krypskyttere under opprøret i Nepal mellom 2002 og 2006. Neshornbestanden har stor betydning for Nepals identitet og kultur, og målet er nå å bringe bestanden tilbake til den størrelsen den en gang var på, 800. 

Det skal gjøres ved å forflytte til sammen 30 neshorn fra Chitwan nasjonalpark til nasjonalparkene Bardia og Shukaphanta Wildlife Reserve. 

Les også: Rekordmange neshorn drept i Sør-Afrika

Fraktet på spesialdesignet lastebil

– Arbeidet med å øke bestanden av asiatiske neshorn i Nepal er en av våre store suksesshistorier og har vært svært omfattende, sier Ashley Brooks, spesialrådgiver i WWF. 

Han forteller at ingen neshorn ble offer for krypskyting i fjor i Nepal i fjor.  Dette tror han skyldes økt innsats for å beskytte neshornene og en sterkere involvering av lokalbefolkningen og myndighetene mot krypskyting.

– WWF har vært en sterk pådriver for dette arbeidet. Vi har oppnådd god kontakt med myndighetene i Nepal som har store ambisjoner for bestanden av neshorn, sier Brooks som har hatt ansvaret for arbeidet med neshorn i Nepal.

Les også:  Mirakel-valp reddet fra dyremishandling

Se bildeserie fra ekspedisjonen her: 

Myndighetene i Nepal og WWF reddet et neshorn ved å forflytte det fra én nasjonalpark til en annen. Foto: WWF

Les også:

WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene 

WWF-sjef Nina Jensen har nesten en ekstra kroppsdel 

WWF-Norge advarer mot rekespising

Forgifter neshorn for å forhindre krypskyting

Helse og livsstil
Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus