Her forsøker 250 menn og 33 elefanter å øke neshornbestanden i Nepal
WWF har vært en pådriver for å flytte neshorn i landet, og omtaler ekspedisjonen som en stor suksesshistorie.
Artikkelen fortsetter under annonsen
I starten av mars gjennomførte myndighetene i Nepal sammen med natur- og miljøvernorganisasjonen WWF en helt spesiell ekspedisjon.
33 elefanter og 250 menn ble satt i sving for å forflytte et neshorn fra en nasjonalpark til en annen i landet.
Den voksne neshornhannen (i videoen over) ble sporet opp og bedøvet i Chitwan nasjonalpark i Nepal, 1. mars. Den ble siden utstyrt med en satellittkrage, og laster på en spesialdesignet lastebil til nasjonalparken Bardiya.
Les også: Neshorn gikk amok: Jaget motorsyklister i Nepals gater
Vil øke bestanden
Natur- og miljøvernorganisasjon omtaler ekspedisjonen som et skritt på veien mot å skape en ny, levedyktig neshornbestand i den vestlige regionen i Nepal.
Dette har blitt viktig ettersom nesten hele den asiatiske neshornbestanden ble utryddet av krypskyttere under opprøret i Nepal mellom 2002 og 2006. Neshornbestanden har stor betydning for Nepals identitet og kultur, og målet er nå å bringe bestanden tilbake til den størrelsen den en gang var på, 800.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenDet skal gjøres ved å forflytte til sammen 30 neshorn fra Chitwan nasjonalpark til nasjonalparkene Bardia og Shukaphanta Wildlife Reserve.
Les også: Rekordmange neshorn drept i Sør-Afrika
Fraktet på spesialdesignet lastebil
– Arbeidet med å øke bestanden av asiatiske neshorn i Nepal er en av våre store suksesshistorier og har vært svært omfattende, sier Ashley Brooks, spesialrådgiver i WWF.
Han forteller at ingen neshorn ble offer for krypskyting i fjor i Nepal i fjor. Dette tror han skyldes økt innsats for å beskytte neshornene og en sterkere involvering av lokalbefolkningen og myndighetene mot krypskyting.
– WWF har vært en sterk pådriver for dette arbeidet. Vi har oppnådd god kontakt med myndighetene i Nepal som har store ambisjoner for bestanden av neshorn, sier Brooks som har hatt ansvaret for arbeidet med neshorn i Nepal.
Les også: Mirakel-valp reddet fra dyremishandling
Se bildeserie fra ekspedisjonen her:
WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene
WWF-sjef Nina Jensen har nesten en ekstra kroppsdel