Nordmenns foretrukne reisemål i påsken

1. Gran Canaria. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hit reiser vi når vi ikke legger ferien til hytta på fjellet

Artikkelen fortsetter under annonsen

For mange er ikke påskeferie nødvendigvis synonymt med skiutstyr, Kvikk-lunsj og vinterklær i den norske fjellheimen. Mange ønsker seg en pause fra snø og kulde, og ifølge Ticket Feriereiser er det reiser til varme destinasjoner og storbyer som er mest populært.

Les også: Kåring: Verdens beste strender

Klassiker på topp

Det mest populære reisemålet for nordmenn i år som i fjor er Gran Canaria, mens Thailands hovedstad Bangkok har klatret fire plasseringer opp til en andreplass.

– Mange ønsker å reise til varmere breddegrader for å få sol og bad på slutten av vinteren. Klassikeren Gran Canaria er feriefavoritten også i år, og for de som vil reise litt lengere er solsikre Thailand en favoritt, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser, i en pressemelding.

Storbyferie er fremdeles meget populært i påsketider, og London plasserer seg trygt på en tredjeplass, foran blant annet København og Praha som begge har økt i antall tilreisende sammenliknet med 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Paradisstrendene «ingen» besøker

Klatret 20 plasser siden 2015

Årets komet er utvilsomt Dubai. Andresen mener det er kombinasjonen sol, strender og storbyliv som tiltrekker seg reisehungrige nordmenn til den største byen i den føderale republikken De forente arabiske emirater.

– At Dubai blir mer og mer populært er ikke så overraskende. Charterselskapene har mer fokus på Dubai enn tidligere, og med flere rutefly og relativt kort flytid passer byen godt både om du vil reise en langhelg eller lenger. Her finnes det noe for de fleste med strender, shopping, og en rekke aktiviteter og utflukter.

Her er de ti mest populære reisemålene, ifølge Ticket Feriereiser:
1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (6)
3. London (4)
4. Tenerife (2)
5. Dubai (25)
6. København (14)
7. Barcelona (5)
8. Alicante (8)
9. Praha (15)
10. Reykjavik (13)

(Tallene i parentes viser fjorårets plassering)

Les også: Seks alternative storbyer som vil overraske deg