Meny

Her blir nordmenn syke på vinterferie

Nordmenn reiser oftere og lengre enn før, og det gir flere og dyrere skader. Foto: Sony DSC
Bronkitt topper nordmenns reiseskadestatistikk, mens våre nordiske naboer skader seg på skiferie.

Det hender ferieidyllen går i stikk motsatt retning av det vi hadde sett for oss. Tall fra Finans Norge viser at reiseforsikring er den av forsikringene som blir hyppigst brukt og utgjør nær en milliard i årlige utbetalinger.

Heidi Tofterå Slettemoen er kommunikasjonssjef i FrendeForsikring. Hun forklarer at reiseforsikringen din stiller garanti for behandling så snart forsikringsselskapet blir varslet.

– Det kan fort bli dyrt å bli syk eller skadet i utlandet. Men du slipper å legge ut penger for behandlingen selv når sykehuset vet at reiseforsikringen er i orden, sier Slettemoen i en pressemelding.

Les også:   Dette er ekte reiselyst – solgte ALT for å se verden

(Saken fortsetter under)

– Ofte kan det oppleves skremmende å bli innlagt på sykehus i et land hvor helsevesenet fungerer på en annen måte enn hva vi er vant til, forteller Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring. Foto: Frende Forsikring

Menn overrepresentert i Thailand

I vintersesongen er Spania landet vi blir mest syke i. Deretter kommer Thailand på andreplass og Tyrkia på tredje. På fjerde plass følger USA, etterfulgt av Kypros.

– Tallene henger sammen med hvilke land vi liker å reise til. Mange nordmenn har feriebolig i Spania og oppholder seg der lenge. Eldre er overrepresentert på sykdomsstatistikken her, mens enslige menn er overrepresentert i Thailand, forklarer Tofterå Slettemoen.

Gry Monica Hellevik er assistansesjef hos Falck Global Assistance, Frendes alarmsentral på Tåsen i Oslo. Hun forklarer at det er vanlig at norske leger er i kontakt behandlingsstedet og sikrer at kvaliteten er god.

Når det er opprettet dialog mellom forsikringsselskapets alarmsentral og behandler i utlandet, er det ofte med på å unngå unødvendig behandling og ekstra innleggelsesdager.

– Om du har tid til det, er det anbefalt å kontakte alarmsentralen når du trenger lege. Da vil du få hjelp til å finne riktig legekontor og sykehus med høy medisinsk standard, sier Hellevik.

Les også:   Reisemålene som begrenser turisme

(Saken fortsetter under)

Her blir nordmenn, svensker og dansker mest syke i vintersesongen.

Få skirelaterte ulykker

Av sykdommer er det bronkitt som topper Falch Global Assistances reiseskadestatistikk. Deretter følger mage- og tarminfeksjoner, mens lungebetennelse inntar bronseplass. På fjerde kommer hjerteinfarkt og annen hjertesykdom.

Hos våre svenske og danske naboer ligger kneskader tilknyttet skiferie på sølvplass, etter mage- og tarmplager. Gry Monica Hellevik i Falck Global Assistance forteller at de sjelden må hjelpe nordmenn som har skadet seg på skiferie. Dette henger ifølge Hellevik sammen med at vi står på ski etter jobb eller reiser på hytta og står på ski i helgene.
– Mye kan tyde på at nordmenn fremdeles er tryggere på ski enn våre skandinaviske naboer. Når vi først skal ha ferie er det varmere strøk som frister, avslutter hun.

Les også:   Reisemålene som gir frykt og mareritt

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus