Ferie med firbente:

– Selvfølgelig skal vi ha høy haleføring

BrewDog bar i Stockholm.

Her er tipsene for deg som vil ta med din firbente venn til Sverige.

Vurderer du å ta med vovsen på ferie til Sverige, men er litt usikker på hva dere skal finne på?

Ifølge Visit Sweden har Sverige tilbudene som får bissevoven til å logre. I flere av de store byene har det dukket opp flere hotell, spisesteder og turistaktiviteter, hvor både hund og eier er velkomne.

Les også: London har fått sin første kattekafé

Luksus i Göteborg

I Göteborg finner du Sveriges mest luksuriøse hotellrom for hunder. Boutique-hotellet Pigalle reklamerer med at de har «alt en hund kan drømme om», inkludert luksussenger.

Her sover hunden i en premium-seng fra Lord Lou.
Her sover hunden i en premium-seng fra Lord Lou.

– Vi har alltid fokus på opplevelsen, og nå er det menneskets beste venn som står i fokus. Selvfølgelig skal vi ha høy haleføring også når det kommer til hundegjestene, sier hotellsjef Jimmy Olsson.

Hotel Vilan i Göteborg tilbyr også rimelig høy haleføring. Her er det mulig å booke hunderommet, hvor det venter en V.I.D-pakke ( Very Important Dog), som inneholder velkomstpresang, matskåler, teppe og håndkle.

Les også: Det hunden prøver å fortelle deg

Øl i Stockholm

Skal du til Stockholm, kan du ta med hunden på guidet vandring i sentrum. Stockholm Our Way arrangerer halvannen times turer flere ganger om dagen. I blant har også guiden med hund. Blir du og din firbente følgesvenn slitne av gåturen, kan dere slå dere ned på Himmelska Hundar på Gärdet i Stockholm. Her tilbyr de en egen meny for hundene, samt mulighet for hundepass om du for eksempel skal på shopping. Om du har lyst til å ta et par øl på kvelden, betyr ikke det nødvendigvis at hunden din må bli hjemme. BrewDog Bar på Södermalm i Stockholm er ifølge Visit Sweden perfekt for ølhunder, både to- og firbente. BrewDog har 18 ulike øltyper på tap og matservering, dog kun for den tobente. Hunden får tilbud om vann.

Les også: Døende hund på eventyr

Natur i Dalarna

Mora i Dalarna er trolig mest kjent som endestasjon for skirennet Vasaloppet. Her finner du ifølge VisitSweden et drøss av fritidsaktiviteter for to - og firbente, og har dere behov for en pust i bakken, finnes Bull-Dog Cafe, som serverer hjemmelaget mat og kan skilte med en egen hundemeny.

Siljansbygden i Dalarna kan skilte med vakker natur. Her kan du bestille egne hundepakker, som inkluderer hundevennlige hytter og tips til turløyper.

Før du reiser til Sverige må du huske pass til hunden. Norske hunder trenger pass og ID-merking for å reise eller returnere til Sverige, ifølge Mattilsynet.

Les også:

Derfor bør du sove med hunden i sengen

Bella kunne ikke gå – alt endret seg da hun fikk hund

Personvernpolicy