Meny

Norwegian blir med i allianse med Ryanair

Norwegians nye Boeing 787-9 Dreamliner-fly ankom Oslo lufthavn onsdag. Torsdag ble det kjent at selskapet inngår et alliansesamarbeid med blant andre Ryanair. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Norwegian blir medlem i den nye alliansen Airlines for Europe sammen med blant andre Ryanair.

Ett av selskapets mål er å forenkle EUs regelverk for passasjerrettigheter.

– Norwegian har alltid vært tilhenger av konkurranse i luftfarten fordi det vil gi de reisende billigere billetter og flere valgmuligheter. Medlemskapet i Airlines for Europe er viktig fordi alliansen forener bransjens felles utfordringer og muligheter på tvers av landegrenser og selskap, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Vil forenkle

– Vi har lenge vært opptatt av for eksempel å få revidert EUs regelverk for passasjerrettigheter, som er uoversiktlig og komplisert i dag. Vi ser på medlemskapet som en mulighet for å få satt ytterligere fart i dette arbeidet, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Ifølge Sandaker-Nielsen vil ikke kundene merke forskjellen direkte, men medlemskapet vil bidra til at selskapene samlet kan fremme utfordringer og muligheter opp mot myndighetene i EU.

Han understreker at alliansen er en form for bransjeorganisasjon heller enn en allianse for kommersielt samarbeid i tradisjonell forstand.

Felles interesser

Airlines for Europe er basert i Brussel, og ble opprettet i januar i år. Andre selskaper i alliansen er Air France-KLM, EasyJet, IAG Group og Lufthansa Group.

– Airlines for Europe skal representere alle europeiske flyselskapers interesser. Vi kommer til å få flere medlemmer fremover, og sammen vil vi kjempe for å fremme tiltak som øker flyselskapenes konkurransekraft, som vil føre til billigere billetter og større valgfrihet for passasjerene. Jeg er glad for å ønske Norwegian velkommen som medlem, sier Thomas Reynaert i Airlines for Europe.

Les også:

Norwegian vil forenkle EUs regelverk for passasjerrettigheter

Norwegian åpner for å klage flyavgiften inn for ESA

Norwegian åpner direkterute mellom USA og Paris

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus