Avis: Norwegian og Ryanair nær samarbeidsavtale

Bjørn Kjos og Norwegian skal være i ferd med å sikre seg en avtale som gjør at de kan slå kloa i Ryanairs passasjerer. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
Bjørn Kjos og Norwegian skal være i ferd med å sikre seg en avtale som gjør at de kan slå kloa i Ryanairs passasjerer. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kun detaljer gjenstår før Norwegian og Ryanair inngår et formelt samarbeid som vil sikre det norske lavprisselskapet flere kunder, skriver en italiensk avis.

E24 omtaler saken fra Corriere della Sera , der avisen skriver at flyselskapene bare er detaljer unna en avtale. Planen er at passasjerer fra den irske lavprisgiganten Ryanairs kortdistansenett skal sluses inn på Norwegians langdistanseruter, en såkalt feeder-avtale.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter at selskapene har vært i samtaler om en slik avtale, men sier at det ikke foreligger noe håndfast på nåværende tidspunkt.

Les også: Norwegian vil forenkle EUs regelverk for passasjerrettigheter

– Ja, Norwegian har hatt samtaler med Ryanair og andre om et mulig samarbeid som går ut på at passasjerer på konkurrentenes europaruter kan fly videre med Norwegian interkontinentalt, sier Sandaker-Nielsen til E24.

– Vi har sagt at vi er interessert i å samarbeide med selskaper som kan feede trafikk inn til langrutene våre, spesielt på London Gatwick. Ryanair er et eksempel på en aktør som kan vært aktuell for dette, legger han til.

Ryanair har veldig mange passasjerer, men ingen langdistansefly som kan rekke for eksempel over Atlanterhavet. I januar fraktet selskapet 7,5 millioner reisende.

Les også:

Norwegian åpner for å klage flyavgiften inn for ESA

Norwegian åpner direkterute mellom USA og Paris

Bjørn Kjos: – Legg flyseteavgiften til de tomme setene

Norwegian sprøyter flyene mot zikamygg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus