Meny

Anundsen: Trolig skjerpet id-kontroll på reiser utenfor Schengen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) møter Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Justisminister Anders Anundsen (Frp) varsler at Norge og de andre Schengen-landene kan komme til å skjerpe dokumentkontrollen også for egne borgere som krysser yttergrensene.

Justisministrene i EU og Schengen-landene Norge, Island og Sveits møtes torsdag i Brussel for å jobbe med tiltak rettet mot flyktningsituasjonen.

– Det ligger an til at kontrollen skjerpes for Schengen-borgere som krysser yttergrensene. Dersom det blir vedtatt torsdag, så vil det komme på plass veldig raskt, sier Anundsen til VG.

Reisende på vei hjem fra Storbritannia, USA, Russland og andre land utenfor Schengen, kan dermed bli stoppet og kontrollert ved yttergrensen.

Les også:   Norge forlenger grensekontrollene

Tiltaket kommer i tillegg til unntaksregelen om indre grensekontroll som Norge nå har i effekt på alle ankomster med båt fra utlandet, og som nylig ble forlenget til 15. mars.

– Mange steder har det vært mulig å bli viftet rett igjennom kontrollen, dersom du passerer i en kø for Schengen-borgere. Men om kort tid vil regelen være at alle skal kontrolleres. Reisedokumentene blir sjekket mot personen, og de skal også sjekkes mot forskjellige registre, sier Anundsen.

Les også:   FpU vil gjeninnføre passkontrollen

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus