Klart for nytt stjernedryss over restaurantene

Den nye Michelin-guiden for Norden omfatter flere steder enn bare de største byene. Det kan tyde på at flere restauranter nå havner i det gode selskap.

– Da vi ga ut en egen guide for de nordiske landene første gang, sa vi at denne guiden ville utvikle seg. Det finnes forhåpninger om at det vil komme til flere restauranter i år, sier pressesjef Lotta Wrangle i Michelin Nordic til NTB.

Hun vil imidlertid ikke si noe om hvor mange restauranter som vil få en eller flere stjerner, eller i hvilke av de nordiske landene det blir flere stjernerestauranter.

Les også: Restaurant nekter kunder å betale kontant

Ny utgave

Onsdag kommer den nye utgaven av Michelin-guiden for Norden.

På restauranten Kontrast i Oslo venter kjøkkensjef Mikael Svensson i spenning. Han har hatt to besøk av inspektører fra Michelin i løpet av det siste året.

– Første gang presenterte inspektøren seg etter middagen og ba om å få snakke med meg. Han spurte om alt fra kjøkkenet til hvordan vi kontrollerer temperaturen i restauranten, sier Svensson til NTB.

– Andre gang fant vi det ikke ut før senere, da en av inspektørene publiserte et bilde på Twitter fra restauranten vår, sier Svensson.

Les også: Skulle bare spise på restaurant – fikk bilen spist i stedet

Økonomisk opptur

Ved siden av anerkjennelsen innebærer en eller flere stjerner en solid økonomisk opptur for de fleste restauranter. Plutselig blir restauranten en reisemål for matglade fra hele verden.

Det er klart jeg er spent. En stjerne er et bevis på at du gjør noe bra. Dessuten får man internasjonal oppmerksomhet og flere gjester, sier Svensson.

Per i dag har Oslo tre restauranter med stjerne i matguiden. Maaemo har to, Statholdergaarden en og Fauna har en stjerne.

– Vi hadde bare holdt åpent i åtte måneder da vi fikk en stjerne i Michelin-guiden. Det var en stor og hyggelig anerkjennelse, sier kjøkkensjef Bjørn Svensson i restaurant Fauna til NTB.

– Restaurantbransjen i Oslo er blitt veldig bra. Mange restauranter holder et høyt nivå. Kan fort hende at vi får noen nye stjernerestauranter i år, tror Svensson.

Det er dekkselskapet Michelin som gir ut den velkjente hotell- og restaurantguiden hvert år. Den nordiske utgaven ble gitt ut for første gang i 2015.

Les også: Populær Oslo-restaurant får 150.000 i bot

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus