Nå laver snøen ned på Kanariøyene

Denne og andre brøytebiler rydder snø i fjellområdet på Gran Canaria i dag. Foto: Bomberos de Gran Canaria

Og verre skal det bli. 

Torsdag gikk myndighetene på Gran Canaria ut med en pressemelding hvor de advarte folk mot å reise opp i fjellene grunnet store snømengder. Nå har snøen kommet.

Vanligvis ligger temperaturen på mellom 15 og 21 grader nå i februar, og det er høysesong til Kanariøyene for reiselystne nordmenn. Men de som hadde håpet på sol, sommer og bading denne uken må skuffes. Det er lite som minner som syden.

I går og i dag er det kommet betydelig snømengder på Kanariøyene. Torsdag meldte den norske nettavisen Canariajournalen at fjelltoppene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma var i ferd med å bli hvite.

Bakgrunn: Myndighetene på Gran Canaria slår snø-alarm

Verre skal det bli

Ifølge nettstedet er det årets første snøfall som kom klokka to torsdag ettermiddag. På Los Loros på Tenerife falt det 85,3 millimeter nedbør.

Værinstituttet Aemet har nå utstedt gult varsel for snø, regn, vind og bølger på Kanariøyene for fredag 19. februar.

Ifølge Canariajournalen er det nå varslet snø ned til 1200 meter, generelt mye nedbør og sterk vind, i tillegg til enda lavere temperaturer enn i går.

Myndighetene advarer om kuldegrader over 1500 meter, mye nedbør og sterk vind.

Kaldluft fra Grønland

Myndighetene på øyene har nå stengt veier opp i høyfjellene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma.

Samtidig som snøen lavet ned i høyfjellet var temperaturen 16.5 grader på øyas normalt varmeste sted, Puerto Mogan, klokka to torsdag ettermiddag.

Ifølge TV2.no er det kaldluft fra Grønland som har trukket hele veien sørover til Kanariøyene.

I år var det over 70.000 nordmenn som tok fly til Kanariøyene i januar, skriver Canariajournalen. 50.745 av disse reiste til Gran Canaria.

Les også: Kanariøyene lokker til seg ti prosent av Norges befolkning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus