Partier går inn for Preikestolen nasjonalpark

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tross motstand fra to av tre berørte kommuner, vil Venstre, Ap, SV og De Grønne forelå at det opprettes en nasjonalpark ved Preikestolen.

De fire partiene vil legge fram forslag for Stortinget om opprettelse av den nye nasjonalparken ved månedsskiftet, skriver Stavanger Aftenblad. Etter at Naturvernforbundet for flere år siden foreslo en nasjonalpark i området, stilte Strand kommune seg positiv til Naturvernforbundets forslag om nasjonalpark. Kommunene Forsand og Hjelmeland var negative og mente vern ville føre til for kraftige restriksjoner.

For fem år siden stemte alle de andre partiene på Stortinget mot Venstres forslag om å opprette nasjonalparken. Nå prøver partiet seg altså på nytt, men er ikke lenger alene.

Også nå er det størst motstand i Forsand og Hjelmeland, mens Strand tar forslaget til etterretning.

Aps Eirin Sund er en av dem som står bak det nye forslaget. Hun sier de ønsker en prosess der alle blir hørt, både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå.

Les også: Utlandet mer populært enn hytta i vinterferien

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus